logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TECHNOLOGIA PRODUKCJI
Liczba odnalezionych rekordów: 24



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/24
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Z mlekiem w proszku w świat [*]
Źródło: Kierun. Spoż. - 2016, 3, s. 66-69, bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleko w proszku ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/24
Rok: 2016
Autorzy: Władysław Barzdajn, Wojciech Kowalkowski, Janusz Szmyt, Robert Korzeniewicz
Tytuł: The influence of the production technology of Scots pine (Pinus sylvestris L.) seedlings, gelation treatment and planting time on the adaptive traits of forest culture in the Milicz Forest Distict
Tytuł równoległy: Wpływ technologii produkcji sadzonek sosny zwyczajnej (Pinus sylvestris L.), żelowania i terminu sadzenia na cechy adaptacyjne uprawy w Nadleśnictwie Milicz
W: Reforestation challenges : 2 nd International Scientific Conference 27-29 June 2016 Krakow, Poland, Book of abstracts / Ed. by Grzegorz B. Durło.
Adres wydawniczy: Krakow : Publishing House of the University of Agriculture, 2016
Szczegóły: s. 81-83
ISBN: 978-83-64758-37-9
Polskie słowa kluczowe: sosna zwyczajna ; sadzonki ; technologia produkcji ; agrożel
Angielskie słowa kluczowe: Scots pine (Pinus sylvestris L.) ; seedlings ; production technology ; gelation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
3/24
Rok: 2015
Autorzy: Tadeusz Sęk, Jacek Przybył
Tytuł: Technika i technologia produkcji ziemniaków
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015. - 163 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-808-7
Liczba arkuszy: 11,1
Polskie słowa kluczowe: produkcja roślinna ; ziemniaki ; technologia produkcji ; sadzenie ; nawożenie ; zabiegi pielęgnacyjne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
4/24
Rok: 2013
Autorzy: Wojciech Czekała, Kamil Witaszek, Pablo Cesar Rodriguez Carmona, Mieczysław Grzelak
Tytuł: Instalacje do przemysłowego kompostowania bioodpadów : wady i zalety
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2013, nr 2, s. 23-25, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 czerwca 2013].
Polskie słowa kluczowe: odpady biologiczne ; kompostowanie ; kompost z odpadów biologicznych ; technologia produkcji
Angielskie słowa kluczowe: biological waste ; composting ; compost ; installations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/24
Rok: 2011
Autorzy: Robert Kłos, Beata Fabisiak
Tytuł: Technologie "zero emisji" w przemyśle meblarskim
W: Technologie "zero emisji" / Red. nauk. Jan Jabłoński.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Politechniki Poznańskiej, 2011
Szczegóły: s. 395-418, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7775-063-6
Polskie słowa kluczowe: przemysł meblarski ; meble ; wzornictwo ; technologia produkcji ; technologie "zero emisji"
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/24
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Lenartowicz, Katarzyna Rębarz
Tytuł: Rośliny okopowe : Ziemniaki
W: Produkcja roślinna. Część 3, Technologie produkcji roślinnej : Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik rolnik / Praca zbior. pod red. Witolda Grzebisza.
Adres wydawniczy: Warszawa : Hortpress, 2009
Szczegóły: s. 165-210, il.
ISBN: 978-83-89211-94-1
Polskie słowa kluczowe: rośliny uprawne ; rośliny okopowe ; ziemniaki ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/24
Rok: 2009
Autorzy: Tadeusz Michalski
Tytuł: Rośliny pastewne : Kukurydza
W: Produkcja roślinna. Część 3, Technologie produkcji roślinnej : Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik rolnik / Praca zbior. pod red. Witolda Grzebisza.
Adres wydawniczy: Warszawa : Hortpress, 2009
Szczegóły: s. 292-314, il.
ISBN: 978-83-89211-94-1
Polskie słowa kluczowe: rośliny uprawne ; rośliny pastewne ; kukurydza ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/24
Rok: 2009
Autorzy: Witold Szczepaniak
Tytuł: Rośliny przemysłowe : Rzepak
W: Produkcja roślinna. Część 3, Technologie produkcji roślinnej : Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik rolnik / Praca zbior. pod red. Witolda Grzebisza.
Adres wydawniczy: Warszawa : Hortpress, 2009
Szczegóły: s. 212-270, il.
ISBN: 978-83-89211-94-1
Polskie słowa kluczowe: rośliny uprawne ; rośliny przemysłowe ; rzepak ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/24
Rok: 2009
Autorzy: Witold Grzebisz, Witold Szczepaniak
Tytuł: Zboża
W: Produkcja roślinna. Część 3, Technologie produkcji roślinnej : Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik rolnik / Praca zbior. pod red. Witolda Grzebisza.
Adres wydawniczy: Warszawa : Hortpress, 2009
Szczegóły: s. 11-128, il.
ISBN: 978-83-89211-94-1
Polskie słowa kluczowe: rośliny uprawne ; zboża ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/24
Rok: 2009
Tytuł: Produkcja roślinna. Część 3, Technologie produkcji roślinnej : Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik rolnik / Praca zbior. pod red. Witolda Grzebisza
Adres wydawniczy: Warszawa : Hortpress, 2009. - 488 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-89211-94-1
Polskie słowa kluczowe: produkcja roślinna ; rośliny uprawne ; zboża ; rośliny okopowe ; rośliny przemysłowe ; rośliny pastewne ; użytki zielone trwałe ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/24
Rok: 2007
Autorzy: Jacek Dach
Tytuł: Gnojowica na biogaz - bardziej opłacalna niż produkcja mleka?
Źródło: Bydło. - 2007, nr 11, s. 68-72, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: gnojowica ; wykorzystanie ; biogazownie ; biogaz ; technologia produkcji ; opłacalność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/24
Rok: 2007
Autorzy: Bożena Danyluk
Tytuł: Sterowanie procesem pasteryzacji konserw mięsnych na podstawie nowego modelu wyznaczania stopni letalności
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 92 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 385
Polskie słowa kluczowe: żywność ; konserwy mięsne ; technologia produkcji ; pasteryzacja ; bezpieczeństwo żywności ; bakterie ; Enterococcus faecium ; przeżywalność
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/24
Rok: 2006
Autorzy: Radosław Mirski, Dorota Dziurka, Janina Łęcka
Tytuł: Properties of particleboards resinated with ester-modified PF resin. Part C, The effect of the type of ester-forming alcohol on the possibility to lower pressing temperature
Tytuł równoległy: Właściwości płyt wiórowych zaklejanych żywicą fenolowo-formaldehydową modyfikowaną estrami. Część C, Wpływ rodzaju alkoholu tworzącego ester na możliwość obniżenia temperatury prasowania płyt
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2006, 5 (1), s. 155-161, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0722
Polskie słowa kluczowe: płyty wiórowe ; technologia produkcji ; temperatura prasowania ; żywica PF ; modyfikacja ; estry ; alkohole
Angielskie słowa kluczowe: PF resin ; particleboard ; ester ; pressing temperature
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
14/24
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 46-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; płatki owsiane ; ocena sensoryczna ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna ; zawartość tłuszczu
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/24
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Przybył, Mariusz Łoboda, Zbigniew Dworecki
Tytuł: System informatyczny wspomagający zarządzanie procesem produkcji buraka cukrowego
Źródło: Inż. Rol. - 2006, R. 10, 13 (88), s. 393-402, il., bibliogr.
p-ISSN: 1429-7264
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: burak cukrowy ; technologia produkcji ; zarządzanie ; systemy informatyczne ; modelowanie ; programowanie wizualne ; język SQL
Angielskie słowa kluczowe: sugar beet ; model ; visual programming ; SQL
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/24
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 8, Technologia produkcji płatków kukurydzianych (metodą tradycyjną)
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 8, s. 14-16, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki kukurydziane ; technologia produkcji ; autoklawy ; rozdrobnienie ; suszenie ; schładzanie ; leżakowanie ; płatkowanie ; prażenie ; pakowanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/24
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 9, Metoda ekstruzji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 9, s. 51-52, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; produkty śniadaniowe ; technologia produkcji ; ekstruzja ; asortyment ; zboża ; kukurydza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/24
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 26-29, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki owsiane ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; ocena organoleptyczna ; barwa ; smakowitość ; zapach ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/24
Rok: 2005
Autorzy: Radosław Mirski, Dorota Dziurka, Janina Łęcka
Tytuł: Properties of particleboards resinated with easter modified PF resin. Part B, The effect of the type of alcohol forming the easter on the potential shortening of pressing time
Tytuł równoległy: Właściwości płyt wiórowych zaklejanych żywicą fenolowo-formaldehydową modyfikowaną estrami. Część B, Wpływ rodzaju alkoholu tworzącego ester na możliwość skrócenia czasu prasowania płyt
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2005, 4 (1), s. 171-177, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0722
Polskie słowa kluczowe: płyty wiórowe ; technologia produkcji ; czas prasowania ; żywica PF ; modyfikacja ; estry ; alkohole
Angielskie słowa kluczowe: PF resin ; particleboard ; ester ; pressing time
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
20/24
Rok: 2005
Autorzy: Wiktor Gotycz
Tytuł: Zastosowanie metod komputerowych do określania wydajności materiałowych wtórnego przerobu bukowych materiałów tartych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Drew. - 2005, 40 (368), s. 87-94, il., bibliogr.
p-ISSN: 1506-4034
Polskie słowa kluczowe: tartacznictwo ; tarcica ; buk ; technologia produkcji ; optymalizacja ; programy komputerowe
Angielskie słowa kluczowe: beech ; sawn timber ; semi-finished products ; computer optimization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
21/24
Rok: 2004
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Znaczenie substancji dodatkowych w produkcji pieczywa. Cz. 1, Substancje utleniające i poprawiające aktywność enzymatyczną
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2004, R. 48, nr 12, s. 2-4, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; pieczywo ; technologia produkcji ; dodatki do żywności ; utleniacze ; bromiany ; jodany ; kwas askorbinowy ; enzymy ; enzymy amylolityczne ; enzymy proteolityczne ; oksydoreduktazy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
22/24
Rok: 1997
Autorzy: Tadeusz Sęk, Jacek Przybył, Jacek Dach
Tytuł: Projektowanie technologii prac maszynowych dla produkcji roślinnej / Tadeusz Sęk, Jacek Przybył, Jacek Dach
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 1997. - 166 [11] s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-095-X
Polskie słowa kluczowe: produkcja roślinna ; mechanizacja rolnictwa ; technologia produkcji ; projektowanie ; maszyny rolnicze ; dobór maszyn
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/24
Rok: 1996
Autorzy: Piotr Konieczny, Ryszard Kowalski, Jan Pyrcz, Waldemar Uchman
Tytuł: Wędliny surowe / Pr. zbior. pod red. Jana Pyrcza
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 1996. - 65 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-039-9
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/24
Rok: 1994
Autorzy: Janusz Czapski, Ryszard Karmiński
Tytuł: Technologia produkcji soku jabłkowego dziś i jutro : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 14.04.1994 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1994. - 61 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 13
Polskie słowa kluczowe: soki owocowe ; sok jabłkowy ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP