logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2015
Tytuł: Ewolucja na talerzu czyli wczoraj, dziś i jutro żywienia człowieka / pod red. Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015. - 144 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-782-0
Liczba arkuszy: 10,4
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; żywienie człowieka ; Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Rudzińska
Tytuł: Produkty termicznej i oksydacyjnej degradacji steroli w układach modelowych i tłuszczach spożywczych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 102 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 430
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; tłuszcz roślinny ; sterole ; margaryna ; tłuszcz zwierzęcy ; smalec ; ogrzewanie ; temperatura ; cholesterol ; utlenianie
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/10
Rok: 2011
Tytuł: Mięso - podstawy nauki i technologii / Pod red. Andrzeja Pisuli i Edwarda Pospiecha
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011. - 519 s. : il., bibliogr. ; 25 cm + 2 pyty CD
ISBN: 978-83-7583-317-1
Polskie słowa kluczowe: mięso ; przetwórstwo mięsa ; technologia żywności
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Danyluk, Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski
Tytuł: Wybrane zagadnienia z technologii mięsa : Konserwy mięsne
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006. - 58 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-438-6
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; przetwórstwo mięsa ; przetwory mięsne ; konserwy mięsne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2003
Autorzy: A. Pruska-Kędzior, J. Lefebvre, Z. Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod reologicznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Szczegóły: s. 433-489, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-317-7
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; płyny ; właściwości reologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2003
Autorzy: Z. Kędzior, P.J. Wilde, A. Pruska-Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod tensiometrycznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Szczegóły: s. 501-548, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-317-7
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; metody tensiometryczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2003
Autorzy: Romualda Dolińska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Przyszłościowe technologie żywności z udziałem mikrofal i ich wpływ na składniki żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2003, t. 57, 11, s. 2, 4, 6-7, 27, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; technologia żywności ; mikrofale ; obróbka termiczna ; kuchenki mikrofalowe ; energochłonność ; opakowania ; żywność ; składniki odżywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2001
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Jacques Lefebvre, Zenon Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod reologicznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 437-502, il.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; płyny ; właściwości reologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2001
Autorzy: Zenon Kędzior, Peter J. Wilde, Anna Pruska-Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod tensiometrycznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 503-548, il.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; metody tensiometryczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 1993
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Elementy nowoczesnego przetwórstwa drobiu szansą różnorodnej i wysokowartościowej żywności : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 25.03.1993 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1993. - 56 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 8
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; mięso drobiowe ; przetwórstwo mięsa ; przetwory mięsne ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP