logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TŁUSZCZ ZWIERZĘCY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne i teksturowe układów skrobiowo-tłuszczowych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016. - 102 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-841-4
Uwagi: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 484
Liczba arkuszy: 7,3
Polskie słowa kluczowe: DMA ; emulsja ; reologia ; skrobia modyfikowana ; tekstura ; tłuszcz zwierzęcy ; żel skrobiowy
Angielskie słowa kluczowe: animal fat ; DMA ; emulsion ; modified starch ; rheology ; starch gel ; texture
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz Masewicz, Halina Makała, Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Ocena zdolności wiązania wody w modelowych układach mięsno-tłuszczowych zawierających olej roślinny
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 118-126, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czasy relaksacji ; produkt modelowy ; olej roślinny ; tłuszcz zwierzęcy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz
Tytuł: Reologiczne właściwości i przemiany fazowe tłuszczów zwierzęcych
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 32
Uwagi: Streszczenia w języku angielskim opublikowane pod adresem: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/poznan2014/abstracts.pdf [Dostęp: 9 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz zwierzęcy ; reologia ; przejście fazowe ; krystalizacja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2014
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Wykorzystanie niskopolowego NMR w badaniach tłuszczów zwierzęcych
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 17
Uwagi: Streszczenia w języku angielskim opublikowane pod adresem: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/poznan2014/abstracts.pdf [Dostęp: 9 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz zwierzęcy ; temperatura topnienia-zestalania ; FID ; czas relaksacji
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Rudzińska
Tytuł: Produkty termicznej i oksydacyjnej degradacji steroli w układach modelowych i tłuszczach spożywczych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 102 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 430
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; tłuszcz roślinny ; sterole ; margaryna ; tłuszcz zwierzęcy ; smalec ; ogrzewanie ; temperatura ; cholesterol ; utlenianie
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP