logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: TŁUSZCZ SMAŻALNICZY
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2010
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak
Tytuł: Tłuszcze smażalnicze - jakość, degradacja termiczna i ochrona
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 23, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_23.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: smażenie ; tłuszcz smażalniczy ; degradacja tłuszczu ; degradacja termiczna ; przeciwutleniacze naturalne ; przeciwutleniacze syntetyczne ; produkty smażone ; zawartość tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: frying process ; oils ; thermal changes ; natural antioxidants ; synthetic antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2006
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak
Tytuł: Zmiany wskaźników przemian fizyko-chemicznych oleju rzepakowego w czasie ogrzewania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 2, s. 100-106, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz smażalniczy ; ogrzewanie ; olej rzepakowy ; właściwości fizykochemiczne ; zmiany właściwości
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP