logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SYTOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Skrypnik, Damian Skrypnik, Paweł Bogdański
Tytuł: Wykorzystanie żywności funkcjonalnej w regulacji sygnałów głodu i sytości
W: IX Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2017 "Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju" : Lublin, 18-19 marca 2017 r., Abstrakty / Red. Beata A. Nowak, Monika Maciąg, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 120
ISBN: 978-83-65272-51-5
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; głód ; sytość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Paweł Górnaś, Dalija Seglina
Tytuł: The effects of muffins enriched with sour cherry pomace on acceptability, glycemic response, satiety and energy intake: a randomized crossover trial.
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2016, vol. 96, iss. 7, s. 2486-2493, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: spożycie energii ; mufinki ; związki fenolowe ; glikemia poposiłkowa ; sytość ; analiza sensoryczna ; wytłoki wiśniowe
Angielskie słowa kluczowe: energy intake ; muffins ; phenolic compounds ; postprandial glucose ; satiety ; sensory analysis ; sour cherry pomace
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.463
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jacek Anioła, Jan Gawęcki
Tytuł: Ocena indeksu sytości wybranych produktów spożywczych w zależności od wieku badanych osób
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 2, s. 321-323, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: sytość ; indeks sytości ; produkty spożywcze ; otyłość ; wiek
Angielskie słowa kluczowe: satiety ; satiety index ; foods ; obesity ; age
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP