logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SYSTEMY ŻYWIENIA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Monika Wojcieszak
Tytuł: Aktywność producentów rolnych Wielkopolski w pozyskiwaniu środków na przykładzie działania 132. PROW 2007-2013
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2012, t. 14, z. 2, s. 43-49, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: producenci rolni ; gospodarstwo rolne ; PROW 2007-2013 ; jakość żywności ; systemy żywienia
Angielskie słowa kluczowe: farming ; farmer ; farm ; RDP Programme ; food quality system
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Potkański, Andrzej Frankiewicz, Marian Urbaniak, Edward Pospiech, Karol Borzuta, Małgorzata Kasprowicz
Tytuł: Wpływ koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wyniki tuczu świń
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 200-206, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; mieszańce ; żywienie zwierząt ; systemy żywienia ; mieszanki paszowe ; koncentracja energii ; koncentracja składników pokarmowych ; wyniki tuczu ; tusze wieprzowe ; mięsność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz, Maciej Frątczak
Tytuł: Ocena stosowania dwóch lub czterech okresów żywieniowych w chowie kurcząt brojlerów
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 49, s. 353-360, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; chów zwierząt ; żywienie zwierząt ; okresy zywieniowe ; systemy żywienia ; mieszanki paszowe ; wartość pokarmowa ; efektywność żywienia ; masa ciała ; zużycie paszy ; wykorzystanie paszy ; wydajność rzeźna ; wyniki ekonomiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 1998
Autorzy: Stanisława Krystianiak, Jerzy Torgowski
Tytuł: Wpływ dwóch systemów żywienia na wyniki odchowu bażantów łownych (Phasianus colchicus L.) odmiany polskiej i francuskiej
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1998, 36, s. 201-209, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bażant ; Phasianus colchicus ; hodowla wolierowa ; genotyp ; płeć ; odchów zwierząt ; żywienie zwierząt ; systemy żywienia ; wyniki odchowu ; masa ciała ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; wykorzystanie paszy ; śmiertelność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP