logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SYSTEM HACCP
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Bilska, Ryszard Kowalski
Tytuł: Food quality and safety management
Tytuł równoległy: Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności
Źródło: LogForum. - 2014, 10 (3), s. 351-361, bibliogr.
p-ISSN: 1895-2038 e-ISSN: 1734-459X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: żywność ; jakość ; bezpieczeństwo żywności ; GHP ; GMP ; system HACCP ; ISO 22000 ; BRC ; IFS
Angielskie słowa kluczowe: food quality ; food safety ; GHP ; GMP ; system HACCP ; ISO 22000 ; BRC ; IFS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
2/11
Rok: 2013
Autorzy: Anna Krzewińska, Julita Reguła
Tytuł: Ocena urządzeń i systemów dystrybucji potraw w wybranych stołówkach szkolnych w Koszalinie
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 2, art. 25, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_25.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: stołówka szkolna ; GHP ; GMP ; system HACCP ; systemy dystrybucji ; potrawy
Angielskie słowa kluczowe: school canteen ; GHP ; GMP ; HAACCP ; food distribution systems
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/11
Rok: 2013
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski
Tytuł: The key elements of the HACCP system verification
Tytuł równoległy: Kluczowe elementy weryfikacji systemu HACCP
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 78-79
Polskie słowa kluczowe: weryfikacja ; system HACCP ; krytyczny punkt kontroli ; audyt
Angielskie słowa kluczowe: verification ; system HACCP ; critical control point ; audit
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2008
Autorzy: Aneta Wysokińska-Senkus
Tytuł: System ISO 9000 i HACCP w praktyce polskich przedsiębiorstw
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 185 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-537-6
Polskie słowa kluczowe: system zarządzania jakością ; system HACCP ; norma ISO 9000 ; system TQM ; przedsiębiorstwa
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2008
Autorzy: Barbara Hadryjańska, Justyna Górna
Tytuł: System zarządzania jakością wg normy ISO 9001:2000 oraz system HACCP w przedsiębiorstwach mleczarskich na terenie Wielkopolski
Źródło: Prz. Mlecz. - 2008, 4, s. 4-10, il.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: przedsiębiorstwa mleczarskie ; system HACCP ; system zarządzania jakością
Angielskie słowa kluczowe: dairy companies ; HACCP ; quality management system
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2006
Autorzy: Jan Zabielski, Wiktor Wysłouch, Jacek Kijowski
Tytuł: Analiza czynników istotnych dla skutecznego zarządzania bezpieczeństwem i jakością w wybranych procesach produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
W: HACCP, ISO 22000 - zagrożenia żywności, funkcjonowanie, auditowanie i certyfikowanie systemu / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 72-90, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-442-3
Polskie słowa kluczowe: żywność ; bezpieczeństwo żywności ; system HACCP ; żywność pochodzenia zwierzęcego ; produkcja żywności ; zagrożenia mikrobiologiczne ; zagrożenia chemiczne ; procesy technologiczne ; kontrola jakości
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2006
Tytuł: HACCP, ISO 22000 - zagrożenia żywności, funkcjonowanie, auditowanie i certyfikowanie systemu / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Ciegielskiej-Radziejewskiej
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006. - 174 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-442-3
Polskie słowa kluczowe: żywność ; zagrożenia mikrobiologiczne ; zagrożenia chemiczne ; system zapewnienia jakości ; norma ISO 22000 ; system HACCP ; audyt ; certyfikacja
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 2006
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Nowa ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia - uchwalona
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 8, s. 38-41, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: żywność ; żywienie człowieka ; Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia ; bezpieczeństwo żywności ; ustawy ; żywność pochodzenia zwierzęcego ; warunki zdrowotne ; znakowanie żywności ; higiena żywności ; dodatki do żywności ; zanieczyszczenia żywności ; system HACCP ; kontrola urzędowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2004
Autorzy: Joanna Smoluk
Tytuł: Rola państwa w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności w kontekście integracji Polski z Unią Europejską
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 274-279, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; zagrożenia zdrowotne żywności ; system HACCP ; prawo żywnościowe
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; food safety risks ; HAACCP system ; food law
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 2004
Autorzy: Justyna Górna
Tytuł: System HACCP jako narzędzie konkurencyjności polskich przedsiębiorstw w Unii Europejskiej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 73-77, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: system HACCP ; konkurencja ; zapewnienie bezpieczeństwa żywności ; certyfikacja
Angielskie słowa kluczowe: HACCP system ; competition ; assuring food safety ; certification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 1997
Autorzy: Artur Bogusławski, Jacek Kijowski
Tytuł: Systemy kontroli jakości
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 348
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: żywność ; bezpieczeństwo żywności ; zapewnienie bezpieczeństwa ; kontrola jakości ; Dobra Praktyka Produkcyjna ; system HACCP ; system TQM ; normy ISO 9000
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP