logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SUSZENIE ROZPYŁOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2018
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Anna Sip, Radosław Dembczyński
Tytuł: Zastosowanie suszenia rozpyłowego w procesie utrwalania komórek Lactobacillus plantarum Łock 0860
W: Preparaty synbiotyczne w żywieniu zwierząt / Pr. zbior. pod red. Katarzyny Śliżewskiej.
Adres wydawniczy: Łódź : Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka, 2018
Seria: Monografie - Politechnika Łódzka
Szczegóły: s. 73-84, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-63929-60-2
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; trehaloza ; glutaminian monosodowy ; Lactobacillus plantarum ; probiotyki
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/11
Rok: 2017
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Maria Różańska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Mikrokapsułkowanie bakterii probiotycznych Lactobacillus plantarum metodą suszenia rozpyłowego z zastosowaniem wybranych nośników
W: II Ogólnopolska Konferencja Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych BIOT 2017 : Poznań, 26 maja 2017, Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 69
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp 3 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: mikrokapsułkowanie ; suszenie rozpyłowe ; Lactobacillus plantarum
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/11
Rok: 2017
Autorzy: Jolanta Gawałek, Ewa Domian
Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków z rabarbaru
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 52
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; rabarbar ; suszone soki rabarbarowe ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Gawałek, Ewa Domian
Tytuł: Podatność na zbrylanie soku aronii suszonego rozpyłowo z zastosowaniem dekstryny tapiokowej jako nośnika
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 111
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; proszek aronii ; higroskopijność ; zbrylanie proszków
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków aronii czarnoowocowej podczas przechowywania
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 14
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; aronia ; proszek aronii ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ przechowywania na zawartość związków bioaktywnych w suszonych rozpyłowo sokach aronii
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 13
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; aronia ; proszek aronii ; polifenole ; przeciwutleniacze ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Gawałek, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Ocena zmian barwy suszonych rozpyłowo soków aronii czarnowocowej [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 39
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2300
Polskie słowa kluczowe: aronia ; suszenie rozpyłowe ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; drying ; colour
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Gawałek, Marcin Szulc
Tytuł: Wpływ warunków suszenia rozpyłowego soku aronii na wybrane właściwości uzyskiwanego proszku
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 53
ISBN: 978-83-7583-568-7
Polskie słowa kluczowe: aronia ; suszenie rozpyłowe ; sok z aronii ; właściwości ; gęstość nasypowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2014
Autorzy: Jolanta Gawałek, Przemysław Bartczak
Tytuł: Wpływ warunków suszenia rozpyłowego soku buraka ćwikłowego na wybrane właściwości otrzymywanego proszku
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 2 (93), s. 164-174, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; proszek z soku buraka ; skład granulometryczny
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; powder made from red beet juice ; granulometric composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/11
Rok: 2012
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Joanna Rychlik
Tytuł: Rozdział frakcji soku ziemniaczanego różniących się masą cząsteczkową i charakterystyka ich aktywności biologicznej
Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 331-344, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: cytotoksyczność ; kriokoncentracja ; separacja ; sok ziemniaczany ; suszenie rozpyłowe
Angielskie słowa kluczowe: cytotoxicity ; cryoconcentration ; potato juice ; separation ; spray drying
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/11
Rok: 2009
Autorzy: Katarzyna Leja, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
Tytuł: Production of dry Lactobacillus rhamnosus GG preparations by spray drying and lyophilization in aqueous two-phase systems
Tytuł równoległy: Produkcja preparatów Lactobacillus rhamnosus GG metodami suszenia rozpyłowego i liofilizacji w wodnych emulsyjnych układach typu ATPS
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (4), s. 39-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: ATPS ; suszenie rozpyłowe ; liofilizacja ; bakterie probiotyczne
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze drying ; probiotic bacteria ; ATPS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP