logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SUSZENIE MIKROFALOWO-PODCIŚNIENIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania 'puffingu' z mięsa wieprzowego metodą powierzchni reakcji (RSM)
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 119
Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; mięso wieprzowe
Angielskie słowa kluczowe: microwave-vacuum drying ; response surface method ; pork meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Idzi Siatkowski
Tytuł: Optimization of process parameters for microwave-vacuum puffing of black radish slices using the response surface method
Tytuł równoległy: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania "puffingu" z rzodkwi czarnej metodą powierzchni reakcji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (3), s. 253-262, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: rzodkiew czarna ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; kształtowanie 'puffingu' ; metoda powierzchni reakcji ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: black radish ; microwave-vacuum drying ; puffing ; response surface method ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania puffingów z rzodkwi czarnej (Raphanus sativus Linné varietas niger) metodą powierzchni reakcji (RSM)
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego BEMS 2012 : XV Konferencja naukowo-techniczna, Koszalin-Kołobrzeg, 5-8 września 2012.
Adres wydawniczy: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2012
Szczegóły: s. 120
ISBN: 978-83-7365-285-9
Polskie słowa kluczowe: optymalizacja ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi ; plasterki z rzodkwi czarnej
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2011
Autorzy: T. Pawlak, A. Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja procesu kształtowania puffingów z rzodkwi czarnej metodą RSM
W: Nauka gospodarce żywnościowej i biotechnologii : I Wielkopolska Konferencja, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 16-17 czerwca 2011 / Ed. Piotr Kubiak.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2011
Szczegóły: s. 112
Polskie słowa kluczowe: optymalizacja ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi ; plasterki z rzodkwi czarnej
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: 'Puffingi' mięsne - dobór metod obróbki wstępnej surowca
W: II Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 9-11 czerwiec 2010 / Oprac. red. Ewa Jakubczyk.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Szczegóły: s. 99
ISBN: 978-83-7583-204-4
Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi mięsne ; mięso ; kruchość mięsa ; obróbka wstępna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP