logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SUPLEMENTACJA ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2009
Autorzy: M. Zielińska-Dawidziak
Tytuł: Wykorzystanie ferrytyny roślinnej do wzbogacania żywności w żelazo
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 4 (87), s. 35-39, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; suplementacja żywności ; żelazo ; ferrytyna ; wykorzystanie
Angielskie słowa kluczowe: ferritin ; iron ; supplementation ; biofortification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2009
Autorzy: Krzysztof Durkalec-Michalski, Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio, Paweł Bogdański
Tytuł: Ocena stosowania suplementów witaminowo-mineralnych oraz preparatów ziołowych przez wybraną grupę pacjentów z pierwotnym nadciśnieniem tetniczym
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 728-733, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 kwietnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: pierwotne nadciśnienie tętnicze ; ludzie chorzy ; żywienie człowieka ; suplementacja żywności ; witaminy ; składniki mineralne ; preparaty ziołowe
Angielskie słowa kluczowe: primary hypertension ; human nutrition ; supplementation ; vitamins ; minerals ; herbal preparations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2006
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Henryk Szymusiak
Tytuł: Biologicznie aktywne związki chromu (III) - aspekty żywieniowe, towaroznawcze i toksykologiczne
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2006, 1 (6), s. 29-47, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: chrom ; związki chromu ; występowanie ; aktywność biologiczna ; żywienie człowieka ; dieta ; metale ; makroelementy ; mikroelementy ; żywność ; zawartość pierwiastków ; nadmiar pierwiastków ; niedobór pierwiastków ; suplementacja żywności
Angielskie słowa kluczowe: chromium ; supplements ; glucose tolerance ; biomimetic chromium complex ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Halina Staniek, Zbigniew Krejpcio, Henryk Szymusiak, Ryszard Zieliński
Tytuł: Ocena bezpieczeństwa suplementacji kompleksem chromu(III) z kwasem propionowym
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2006, 4 (9), s. 67-74, bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: żywność ; suplementacja żywności ; chrom ; kwas propionowy ; metabolizm człowieka ; zapotrzebowanie na składniki mineralne ; dieta ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; chromium ; propionic acid ; supplementation ; animal model
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP