logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SUBSTANCJE SŁODZĄCE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Ocena jakości dżemów truskawkowych w zależności od dodatku wybranych substancji słodzących i przypraw roślinnych
W: XI Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie" : Bydgoszcz, 17-18 maja 2018 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 70-71
ISBN: 978-83-65603-43-2
Polskie słowa kluczowe: dżem truskawkowy ; polifenole ; przyprawy ; substancje słodzące
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Marcinek, Martyna Rochowiak
Tytuł: Projektowanie koncentratów deserów o obniżonej wartości energetycznej
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 38
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: stewia ; koncentraty deserów ; substancje słodzące ; glikozydy stewiolowe ; żywność niskokaloryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Małgorzata Kobus-Moryson, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Directions on the use of stevia leaves (Stevia rebauidana) as an additive in food products
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (1), s. 5-14, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; Stevia rebaudiana ; zdrowie człowieka ; stewiozyd ; rebaudiozyd ; substancje słodzące
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; Stevia rebaudiana ; health effect ; stevioside ; rebaudioside ; sweeteners
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2015
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Charakterystyka żywieniowa stewii - aktualny stan wiedzy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 1, s. 11-18, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stewia ; stewiozyd ; glikozydy stewiolowe ; substancje słodzące ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: stevia ; stevioside ; steviol glycosides ; sweeteners ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Włodzimierz Grajek
Tytuł: Rola metod biotechnologicznych w produkcji dodatków do żywności
W: Naturalne dodatki do żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2005
Szczegóły: s. 9-26, bibliogr.
ISBN: 83-921373-1-3
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; produkcja ; kwasy organiczne ; preparaty enzymatyczne ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; bakteriocyny ; substancje słodzące ; metody biotechnologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP