logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SUBSTANCJE BIOLOGICZNIE CZYNNE
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2014
Autorzy: Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski, Iwona Sas-Golak
Tytuł: Wartość odżywcza i prozdrowotna grzybów występujących w polskich lasach
Źródło: Sylwan. - 2014, R. 158, nr 2, s. 151-160, bibliogr.
p-ISSN: 0039-7660
Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; grzyby lecznicze ; substancje biologicznie czynne ; polisacharydy ; antyoksydanty
Angielskie słowa kluczowe: edible mushrooms ; medicinal mushrooms ; bioactive substances ; polysaccharides ; antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.322
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2013
Autorzy: Krzysztof Sobieralski, Marek Siwulski, Iwona Sas-Golak
Tytuł: Pleurotus eryngii - wyjątkowo cenny gatunek boczniaka o właściwościach prozdrowotnych
Źródło: Pieczarki. Biul. Prod. Pieczarek. - 2013, 1, s. 75-77, il.
p-ISSN: 1231-0778
Polskie słowa kluczowe: boczniak mikołajkowy ; uprawa grzybów ; owocniki ; substancje biologicznie czynne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Joanna Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie czynne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2011
Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, A. Siger, J. Wawrzyniak, M. Nogala-Kałucka
Tytuł: Effect of temperature and seed moisture content on the rate of bioactiv components degradation during rapeseed storage
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 53
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; warunki przechowywania ; temperatura ; nasiona oleiste ; wilgotność ; substancje biologicznie czynne ; tokochromanole
Angielskie słowa kluczowe: tocochromanols ; rapeseed ; moisture content ; temperature
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2008
Autorzy: Anna Golcz, Katarzyna Seidler-Łożykowska
Tytuł: Bazylia pospolita (Ocimum basilicum L.)
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 103 s. : il., bibliogr. ; 21 cm
ISBN: 83-978-7160-511-6
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; substancje biologicznie czynne ; bazylia pospolita ; Ocimum basilicum ; systematyka ; odmiany roślin ; uprawa roślin ; zastosowanie
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2006
Autorzy: Anna Olejnik, Marcin Schmidt, Małgorzata Zielińska, Katarzyna Czaczyk, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Wpływ substancji zawartych w nasionach roślin strączkowych na proliferację i przeżywalność wybranych ludzkich komórek nowotworowych "in vitro"
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 323
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; mączka fasolowa ; substancje biologicznie czynne ; właściwości przeciwnowotworowe ; komórki nowotworowe ; proliferacja ; przeżywalność ; badania in vitro
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski
Tytuł: Wpływ dodatku wybranych substancji biologicznie czynnych na aktywność antyoksydacyjną oleju rzepakowego poddanego przyspieszonemu procesowi autooksydacji
W: Rośliny oleiste : XXVII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.04.2005, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005
Szczegóły: s. 165-166
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; autooksydacja ; olej rzepakowy ; dodatki do żywności ; substancje biologicznie czynne ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP