logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STARTERY
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2010
Autorzy: Alicja Kawka, Paulina Rausch, Agnieszka Budna
Tytuł: Startery fermentacji w produkcji pieczywa pszenno-owsianego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 22, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; dodatki do żywności ; gluten witalny ; otręby owsiane ; startery ; pieczywo pszenno-owsiane ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; starters ; vital gluten ; wheat-oat bread ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2010
Autorzy: Alicja Kawka, Danuta Górecka
Tytuł: Porównanie składu chemicznego pieczywa pszenno-owsianego i pszenno-jęczmiennego z udziałem zakwasów fermentowanych starterem LV2
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2010, R. 17, nr 3 (70), s. 44-55, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: otręby owsiane ; całoziarnowa mąka jęczmienna ; startery ; pieczywo ; skład chemiczny
Angielskie słowa kluczowe: oat bran ; whole-grain barley flour ; starters ; bread ; chemical components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.157
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP