logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STABILNOŚĆ TLENOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Grażyna Szymańska, Hanna Sulewska, Agnieszka Faligowska, Karolina Ratajczak
Tytuł: Evaluation of nutritive value and quality of maize (Zea mays L.) silage depending on cutting height and ensiling additive
Tytuł równoległy: Ocena wartości pokarmowej oraz jakości kiszonki z kukurydzy (Zea mays L.) w zależności od wysokości cięcia oraz dodatku kiszonkarskiego
Źródło: Fragm. Agron. - 2018, R. 35, nr 1, s. 94-105, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4088
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: stabilność tlenowa ; skład chemiczny ; wysokość cięcia ; dodatki kiszonkarskie ; kiszonka z kukurydzy
Angielskie słowa kluczowe: aerobic stability ; chemical composition ; cutting height ; ensiling additive ; maize silage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2009
Autorzy: Marek Selwet
Tytuł: Wpływ kwasów organicznych i preparatów bakteryjno-enzymatycznych na stabilność kiszonek poddanych ekspozycji tlenowej - badania modelowe
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 404
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; kwasy organiczne ; preparaty bakteryjne ; preparaty enzymatyczne ; kiszonka z kukurydzy ; kiszonka z lucerny ; kiszonka z traw z motylkowymi ; kiszonka z traw ; stabilność tlenowa ; analiza mikrobiologiczna ; analiza chemiczna
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2007
Autorzy: Jan Grajewski, Andrzej Potkański, Katarzyna Raczkowska-Werwińska, Magdalena Twarużek, Beata Miklaszewska, Monika Grabowska, Agnieszka Gubała, Marek Selwet
Tytuł: Jakość higieniczna kiszonki z kukurydzy zakiszanej z dodatkiem biologicznym lub chemicznym
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 2, s. 205-208, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; kiszonka z kukurydzy ; jakość higieniczna ; jakość mikrobiologiczna ; stabilność tlenowa ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; preparaty chemiczne ; preparaty mikrobiologiczne ; mikotoksyny
Angielskie słowa kluczowe: feeds ; silage ; corn silage ; quality ; hygienic quality ; biological additive ; chemical additives ; mycotoxins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Kostulak-Zielińska, Andrzej Potkański, Marcin Przybylski, Marek Selwet, Juliusz Perkowski
Tytuł: Wartość higieniczna kukurydzy zakiszanej z dodatkiem konserwantu chemicznego
Źródło: Med. Weter. - 2002, vol. 58, nr 10, s. 792-795, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonka z kukurydzy ; wartość higieniczna ; produkcja pasz ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; konserwanty ; konserwanty chemiczne ; stabilność tlenowa
Angielskie słowa kluczowe: corn silage ; aerobic stability ; mycotoxins ; chemical preservative
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.264
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP