logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: STABILNOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2018
Autorzy: Anna Tratwal, Kamila Nowosad, Jan Bocianowski
Tytuł: Zastosowanie modelu AMMI do analizy interakcji genotypowo-środowiskowej masy tysiąca ziaren jęczmienia jarego
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2018, vol. 58, no. 4, s. 251-255, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1427-4337 e-ISSN: 2084-4883
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2019].
Polskie słowa kluczowe: masa tysiąca ziaren ; model AMMI ; jęczmień jary ; stabilność
Angielskie słowa kluczowe: thousand-grain weight ; AMMI ; spring barley ; stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2016
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Stabilność wybranych polifenoli z liści morwy białej w warunkach symulowanego przewodu pokarmowego (in vitro)
W: Bioprodukty - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie w produkcji żywności [Dokument elektroniczny].
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 38-46, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-835-3
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; liście ; polifenole ; przewód pokarmowy ; stabilność ; trawienie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/13
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Zalewski, Daria Szymanowska-Powałowska, Piotr Garbacki, Magdalena Paczkowska, Alicja Talaczyńska, Judyta Cielecka-Piontek
Tytuł: The radiolytic studies of ceftriaxone in the solid state
Źródło: Acta Pol. Pharm. - 2015, vol. 72, no. 6, s. 1253-1258, il., bibliogr.
p-ISSN: 0001-6837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: ceftriakson ; sterylizacja radiacyjna ; stabilność
Angielskie słowa kluczowe: ceftriaxone disodium ; radiation sterilization ; stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.877
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/13
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Łukaszewski, Karol Bryk, Tatiana Buchwald
Tytuł: The influence of wind on agricultural trailer stability
Tytuł równoległy: Wpływ wiatru na stabilność ruchu przyczepy rolniczej
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2015, vol. 60, 1, s. 39-43, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2015].
Polskie słowa kluczowe: model dynamiczny ; model symulacyjny ; stabilność ; przyczepy rolnicze ; transport
Angielskie słowa kluczowe: dynamic model ; simulation model ; stability ; agricultural trailer ; transport
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2014
Autorzy: Marianna Raczyk, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Żywność wzbogacona w fitosterole - szansa czy ryzyko?
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 65
Polskie słowa kluczowe: fitosterole ; żywność funkcjonalna ; stabilność ; oksydacja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ dostępności tlenu i światła na stabilność antocyjanów w modelowych napojach aroniowych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 35, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_35.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; stabilność ; aronia ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; stability ; chokeberry ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/13
Rok: 2008
Tytuł: Wpływ kompleksu czynników antropogenicznych i klimatycznych na środowisko świeżych borów sosnowych Niżu Polskiego / Pr. zbior. pod red. Ryszarda Misia
Adres wydawniczy: Warszawa : Centrum Informacyjne Lasów Państwowych, 2008. - 196 s. : il., bibliogr. ; 23 cm
ISBN: 978-83-89744-10-4
Polskie słowa kluczowe: leśnictwo ; Niż Polski ; lasy ; zespoły leśne ; bór sosnowy ; zbiorowiska grzybów ; zbiorowiska roślinne ; fauna epigeiczna ; owady ; drzewa leśne ; wzrost roślin ; przyrost grubości ; drzewostany sosnowe ; stabilność ; cechy taksacyjne ; czynniki klimatyczne ; czynniki antropogeniczne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2008
Autorzy: Ryszard Miś
Tytuł: Przejawy stabilności i zakłóceń procesu wzrostu drzew i drzewostanów. 2, Stabilność drzewostanów
W: Wpływ kompleksu czynników antropogenicznych i klimatycznych na środowisko świeżych borów sosnowych Niżu Polskiego / Pr. zbior. pod red. Ryszarda Misia.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centrum Informacyjne Lasów Państwowych, 2008
Szczegóły: s. 141-147, il.
ISBN: 978-83-89744-10-4
Polskie słowa kluczowe: leśnictwo ; Niż Polski ; drzewostany sosnowe ; stabilność
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2008
Autorzy: Ryszard Miś
Tytuł: Przejawy stabilności i zakłóceń procesu wzrostu drzew i drzewostanów. 3, Stabilność dużego kompleksu leśnego borów sosnowych
W: Wpływ kompleksu czynników antropogenicznych i klimatycznych na środowisko świeżych borów sosnowych Niżu Polskiego / Pr. zbior. pod red. Ryszarda Misia.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centrum Informacyjne Lasów Państwowych, 2008
Szczegóły: s. 148-169, il.
ISBN: 978-83-89744-10-4
Polskie słowa kluczowe: leśnictwo ; Niż Polski ; bór sosnowy ; stabilność ; czynniki biotyczne ; czynniki antropogeniczne ; czynniki abiotyczne ; Puszcza Notecka
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2007
Autorzy: Janusz Czapski, Katarzyna Mikołajczyk
Tytuł: Betalainy [rozdz. 3.1.3.]
W: Przeciwutleniacze w żywności : Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne / Pr. zbior. pod red. Włodzimierza Grajka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007
Szczegóły: s. 158-163, il.
ISBN: 978-83-204-3277-0
Polskie słowa kluczowe: barwniki betalainowe ; stabilność ; właściwości przeciwutleniające
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2007
Autorzy: Andrzej Potkański
Tytuł: Dodatki kiszonkarskie sposobem na poprawienie jakości i stabilności kiszonek z porostu łąkowego
Źródło: Twój Mag. Farmer. - 2007, nr 5, s. 30-31, il.
p-ISSN: 1897-6972
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonki ; jakość ; stabilność ; dodatki kiszonkarskie ; kiszenie ; ruń łąkowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2005
Autorzy: Dominik Kmiecik, Magdalena Rudzińska, Józef Korczak, Magdalena Maszewska, Henryk Jeleń
Tytuł: Porównanie stabilności surowego i rafinowanego oleju rzepakowego podczas ogrzewania
W: Rośliny oleiste : XXVII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.04.2005, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2005
Szczegóły: s. 163-165
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; oleje surowe ; oleje rafinowane ; olej rzepakowy ; ogrzewanie ; stabilność
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2002
Autorzy: Magdalena Kostulak-Zielińska, Andrzej Potkański, Jan Kryszak
Tytuł: Skład chemiczny kiszonek z mieszanek trawiasto-koniczynowych z udziałem Festulolium, zakiszanych z dodatkiem kwasu mrówkowego
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech. - 2002, t. 29, z. 2, s. 61-71, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Polskie słowa kluczowe: mieszanki traw z koniczyną ; komponenty ; Festulolium ; kiszenie ; dodatki kiszonkarskie ; kwas mrówkowy ; kiszonki ; skład chemiczny ; stabilność
Angielskie słowa kluczowe: silage ; grass-clover mixtures ; formic acid ; chemical composition ; stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP