logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SPOŻYCIE
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2017
Autorzy: Danuta Górecka, Marzanna Hęś, Anna Stachecka, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 1, s. 30-33, il.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; błonnik pokarmowy ; fitoestrogeny ; przeciwutleniacze ; spożycie
Angielskie słowa kluczowe: cereal products ; dietary fiber ; phytoestrogens ; antioxidants ; consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/14
Rok: 2017
Autorzy: Jean Diatta, Witold Grzebisz, Jarosław Potarzycki, Agnieszka Andrzejewska
Tytuł: Unprocessed versus processed food - micronutrients dilemma
Tytuł równoległy: Żywność nieprzetworzona a przetworzona - mikroelementowe dylematy
Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Przyr. Wroc., Rol. - 2017, 120 (nr 623), s. 7-25, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1897-2098
Polskie słowa kluczowe: mikroelementy ; uprawy podstawowe ; niedobór ; niedożywienie ; biofortyfikacja ; spożycie ; przetwarzanie żywności ; biodostepność ; rozwój zrównoważony
Angielskie słowa kluczowe: micronutrients ; staple crops ; deficiency ; undernutrition ; biofortification ; intakes ; food processing ; bioavailability ; sustainable development
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
3/14
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Pawlak
Tytuł: Food security situation of selected highly developed countries against developing countries
Tytuł równoległy: Sytuacja wyżywieniowa wybranych krajów wysokorozwiniętych na tle państw rozwijających się
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 2 (40), s. 385-398, bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 września 2016].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywnościowe ; spożycie ; głód ; niedożywienie ; kraje wysokorozwinięte ; kraje rozwijające się ; pomoc żywnościowa
Angielskie słowa kluczowe: food security ; consumption ; hunger ; undernourishment ; developed countries ; developing countries ; food aid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/14
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder, Julian Wawrzyniak
Tytuł: Zmiany w spożyciu owoców i warzyw oraz ich przetworów w Polsce w latach 1999-2013 a zjawisko zrównoważonej konsumpcji
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 3 (37), s. 427-435, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; spożycie ; konsumpcja zrównoważona
Angielskie słowa kluczowe: fruit ; vegetables ; fruit and vegetable preserves ; consumption ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/14
Rok: 2014
Autorzy: Halina Staniek, Marlena Socha, Ewelina Król, Rafał W. Wójciak, Joanna Suliburska, Katarzyna Marcinek, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Ocena sposobu żywienia osób po 50 roku życia
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, 726-731, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: spożycie ; racje pokarmowe ; składniki odżywcze ; ludzie starsi
Angielskie słowa kluczowe: intake ; food rations ; nutrients ; elderly
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/14
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Baer-Nawrocka
Tytuł: Zmiany w spożyciu i stopniu samowystarczalności żywnościowej w Unii Europejskiej
Źródło: Pr. Nauk. Uniw. Ekon. Wroc. - 2014, 360, s. 19-27, bibliogr.
p-ISSN: 1899-3192
Uwagi: Tytuł zeszytu: Agrobiznes 2014, Problemy ekonomiczne i społeczne. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: samowystarczalność żywnościowa ; produkty rolno-spożywcze ; spożycie
Angielskie słowa kluczowe: food self-sufficiency ; agri-food products ; consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/14
Rok: 2014
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Marta Rybicka, Józef Korczak
Tytuł: Spożycie smażonych produktów ziemniaczanych przez studentów zamieszkałych w domach rodzinnych i akademikach
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 1, s. 203-207, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: frytki ziemniaczane ; czipsy ziemniaczane ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: French fries ; potato chips ; consumption ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/14
Rok: 2013
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Halina Staniek, Ada Chmielewska
Tytuł: Ocena powszechności spożycia suplementów diety w wybranych grupach studentów
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 3, s. 622-625, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: suplementy diety ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: dietary supplements ; intake ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/14
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Nowak
Tytuł: Postrzeganie żywności funkcjonalnej przez mieszkańców wybranych krajów Unii Europejskiej
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 149
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; spożycie ; częstotliwość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2011
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Andrzej K. Hyżyk, Stanisław Dyba, Karolina Skwarek
Tytuł: Ocena poziomu wiedzy na temat dodatków do żywności oraz ich spożycia w wybranych grupach studentów
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 404-408, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: substancje dodatkowe do żywności ; wiedza ; spożycie ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: food additives ; knowledge ; dietary intake ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/14
Rok: 2011
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Jędrusek-Golińska, Danuta Górecka, Donata Kordacka
Tytuł: Porównanie spożycia oraz stanu wiedzy na temat wartości żywieniowej kasz wśród wybranych grup respondentów
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 4, s. 951-954, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 marca 2019].
Polskie słowa kluczowe: kasze ; stan wiedzy ; spożycie ; kwestionariusz ankiety
Angielskie słowa kluczowe: groats ; knowledge ; consumption ; personal questionnaire
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/14
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Tendencje zmian w konsumpcji pieczywa w Polsce
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2010, 9 (1), s. 73-86, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum. Oeconomia". - [Dostęp: 6 sierpnia 2019 r.].
Polskie słowa kluczowe: tendencje ; zmiany ; spożycie ; pieczywo ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: trends ; development ; consumption ; bread ; household
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/14
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Polski rynek pieczywa po roku 2000
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2010, t. 12, z. 4, s. 88-94, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; spożycie ; produkcja ; efektywność
Angielskie słowa kluczowe: bakery products ; consumption ; production ; efficiency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/14
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus, Józef Korczak
Tytuł: Assessment of consumption of "light" food by students
Tytuł równoległy: Ocena spożycia żywności typu "light" przez młodzież studencką
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2006, 5 (1), s. 173-181, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność typu "light" ; spożycie ; otyłość ; studenci
Angielskie słowa kluczowe: "light" food ; consumption ; obesity ; students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP