logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SPEKTROMETRIA MASOWA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Identyfikacja stabilnych termicznie markerów peptydowych białek mięsa za pomocą LC-QTOF-MS
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 101-102
Polskie słowa kluczowe: produkty mięsne ; autentyczność ; markery peptydowe ; spektrometria masowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Anna Gracka, Henryk Jeleń
Tytuł: Oznaczanie lotnych produktów utleniania kwasów tłuszczowych za pomocą GC/MS i GC/MS/MS
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w], 2014
Szczegóły: s. 41
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; lotne produkty utleniania ; analiza fazy nadpowierzchniowej ; mikroekstrakcja do fazy stacjonarnej ; chromatografia gazowa ; spektrometria masowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2007
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Influence of steam water sterilization process on the content of volatile aroma compounds in marjoram (Origanum majorana L.) estimated with GC/MS and GC/O
Tytuł równoległy: Wpływ sterylizacji parą na zawartość lotnych związków zapachowych majeranku (Origanum majorana L.) oceniany metodami GC/MS i GC/O
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 3 (A), s. 151-155, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; sterylizacja parą wodną ; majeranek ; Origanum majorana ; olejki eteryczne ; metody badań ; chromatografia gazowa ; spektrometria masowa ; olfaktometria ; analiza sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: marjoram ; Origanum majorana ; volatile aromatic compounds ; sterilization ; mass spectrometry ; gas chromatography ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP