logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SOK ZIEMNIACZANY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2016
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska
Tytuł: Sok ziemniaczany: trucizna czy bioaktywny składnik żywności?
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 65-72, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: sok ziemniaczany ; żywność prozdrowotna ; nieswoiste zapalenie jelit
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
Tytuł: Pasta fortified with potato juice: structure, quality, and consumer acceptance
Źródło: J. Food Sci. - 2015, vol. 80, no. 6, s. 1377-1382, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; mikrostruktura ; makaron ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; microstructure ; pasta ; potato juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.649
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2014
Autorzy: Anna Bryła, Wojciech Juzwa, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Kapsułkowanie soku z ziemniaka w liposomach
Źródło: Biul. IHAR. - 2014, nr 272, s. 49-62, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty ; liposomy ; nanokapsułki ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: hydrolysate ; liposome ; nanokapsule ; potato juice
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2014
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Anna Sip, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Aktywność przeciwdrobnoustrojowa soku ziemniaczanego
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2014, t. 24/45, nr 2, s. 56-61, bibliogr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwdrobnoustrojowa ; sok ziemniaczany ; hydrolizat soku ziemniaczanego ; frakcja niskocząsteczkowa soku ziemniaczanego ; aktywność biologiczna
Angielskie słowa kluczowe: antimicrobial activity ; potato juice ; bioactivity ; deproteinization of patato juice
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2012
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Kondrad Celka, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Antioxidant activity of potato juice
Tytuł równoległy: Aktywność przeciwutleniająca soku ziemniaczanego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (2), s. 175-181, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: sok ziemniaczany ; potencjał antyoksydacyjny ; hydroliza enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: potato juice ; antioxidant activity ; enzymatic hydrolysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2012
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Agata Olejnik, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Charakterystyka ekstrudowanych przekąsek zbożowych zawierających sok z ziemniaka
Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 319-329, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: chrupki ; nieswoiste zapalenie jelit ; sok ziemniaczany ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: extruded cereal snacks ; functional food ; inflammatory bowel disease ; potato juice
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2012
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Przemysław Kowalczewski, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Joanna Rychlik
Tytuł: Rozdział frakcji soku ziemniaczanego różniących się masą cząsteczkową i charakterystyka ich aktywności biologicznej
Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 331-344, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: cytotoksyczność ; kriokoncentracja ; separacja ; sok ziemniaczany ; suszenie rozpyłowe
Angielskie słowa kluczowe: cytotoxicity ; cryoconcentration ; potato juice ; separation ; spray drying
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP