logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SOK BURACZANY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Źródło: Przem. Ferment. Owoc. Warz. - 2013, t. 57, nr 11, s. 9-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-2645
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; odmiany roślin ; barwniki betalainowe ; betaina ; azotany ; sok buraczany ; właściwości sensoryczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2006
Autorzy: Anna Olejnik, Marcin Schmidt, Paulina Fijak, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Analiza aktywności przeciwnowotworowej produktów bogatych w naturalne antyoksydanty z wykorzystaniem komórek HL-60
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 327
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: sok buraczany ; ekstrakt z brokułów ; mączka fasolowa ; właściwości przeciwnowotworowe ; komórki nowotworowe ; komórki HL-60 ; proliferacja ; przeżywalność
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Zielińska, Włodzimierz Grajek, Anna Olejnik
Tytuł: Wpływ soku z buraka ćwikłowego i aronii na metabolizm tlenowy i apoptozę ludzkich granulocytów obojętnochłonnych
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 328
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: sok buraczany ; sok z aronii ; granulocyty obojętnochłonne ; metabolizm tlenowy ; apoptoza
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP