logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SOK
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2020
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Artur Szwengiel, Henryk Ratajkiewicz, Kinga Nowak
Tytuł: Effect of ultrasound, heating and enzymatic pre-treatment on bioactive compounds in juice from Berberis amurensis Rupr.
Źródło: Ultrason. Sonochem. - 2020, vol. 63, art. 104971, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1350-4177
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lutego 2020].
Polskie słowa kluczowe: kwaśnica ; sok ; sonikacja
Angielskie słowa kluczowe: barberry ; juice ; sonication ; heating ; enzymatic pre-treatment
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 7.279
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ zabiegów technologicznych i pochodzenia surowca na aktywność przeciwutleniającą i właściwości fizyczno-chemiczne soku z bzu czarnego.
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 4, s. 385-395, il., bibliogr., abstr., streszcz.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; sok ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; anti-oxidative activity ; polyphenols ; anthocyanins ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Izabela Przybylska
Tytuł: Ocena wpływu obróbki wstepnej miazgi owocowej na jakość soku z bzu czarnego
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 73
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; sok ; ultradźwieki ; polifenole ; antocyjany ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2013
Autorzy: Marcin Kidoń, Milena Kowalska, Janusz Czapski
Tytuł: The comparison of bioactive compounds content of apple juice fortified with juices from sources containing anthocyanins
Źródło: Scientific Work. UFT Plovdiv. - 2013, vol. 60, no. 1, s. 888
p-ISSN: 1314-7102
Uwagi: International Scientific Conference "Food Science, Engineering and Technologies 2013", Plovdiv, 18-19 October 2013.
Polskie słowa kluczowe: sok ; wzbogacanie ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: juice ; fortification ; bioactive compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP