logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SMAKOWITOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2011
Autorzy: Tadeusz Szulc, Ewa Arkuszewska, Adam Cieślak, Monika Demkowicz, Maria Dymnicka, Szymon Fiedorowicz, Irmina Newlacil, Jan Niemiec, Stanisław Jasek, Iwona Kosieradzka, Artur Kowalczyk, Andrzej Łozicki, Ewa Łukaszewicz, Andrzej Potkański, Ewa Sawosz-Chwalibóg, Jacek Skomiał, Wiesław Sobotka, Janusz L. Sokół, Małgorzata Stępińska, Jarosław Szurko, Jan Tywończuk, Stanisław Wajda, Małgorzata Szumacher-Strabel, Andrzej Zachwieja
Tytuł: Suszone wywary zbożowe w żywieniu bydła, świń i drobiu
Źródło: Prz. Hod. - 2011, R. 79, 5, s. 11-17, bibliogr.
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: bydło ; trzoda chlewna ; drób ; żywienie zwierząt ; pasze ; wywar zbożowy suszony ; wywar gorzelniczy suszony ; właściwości ; skład chemiczny ; strawność ; smakowitość ; efektywność żywienia ; wyniki produkcyjne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 26-29, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki owsiane ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; ocena organoleptyczna ; barwa ; smakowitość ; zapach ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Substancje aromatyzujące w przemyśle mięsnym
Źródło: Mag. Przem. Mięs. - 2005, nr 8/9, s. 28-29, il.
p-ISSN: 1643-7306
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Magazyn Przemysłu Mięsnego"
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; przetwory mięsne ; smakowitość ; dodatki do żywności ; przyprawy roślinne ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; aromaty spożywcze ; olejki eteryczne ; ekstrakcja nadkrytyczna ; czystość mikrobiologiczna ; substancje sypkie ; aromaty naturalne ; wyciągi roślinne ; przyprawy ; przepisy prawne ; ustawy ; Ustawa o ogólnym bezpieczeństwie produktów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2003
Autorzy: S. Krzywiecki, S. Kozłowski
Tytuł: Właściwości chemiczne Lolium perenne determinujące jej wykorzystanie w żywieniu zwierząt
Źródło: Łąk. Pol. - 2003, 6, s. 120-134, bibliogr.
p-ISSN: 1506-5162
Polskie słowa kluczowe: trawy ; życica trwała ; Lolium perenne ; właściwości chemiczne ; smakowitość ; wykorzystanie ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: chemical composition ; digestibility ; Lolium perenne ; nutritive value ; palatability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 1997
Autorzy: Waldemar Zielewicz
Tytuł: Kłosówka wełnista - "bydłu przyjemną paszą" ?
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 1997, z. 453, s. 309-315, bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł zeszytu: "Ekologiczne uwarunkowania produkcji pasz na użytkach zielonych"
Polskie słowa kluczowe: trawy pastewne ; kłosówka wełnista ; Holcus lanatus ; wartość pokarmowa ; smakowitość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 1996
Autorzy: Stanisław Kozłowski, Arkadiusz Swędrzyński
Tytuł: Łąki ziołowe w aspekcie paszowym i krajobrazowym
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 1996, z. 442, s. 269-276, bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Optymalizacja produkcji pasz na trwałych łąkach grądowych ze szczególnym uwzględnieniem rejonów górzystych.
Polskie słowa kluczowe: łąkarstwo ; użytki zielone trwałe ; łąki ; łąki ziołowe ; ruń łąkowa ; skład gatunkowy ; skład chemiczny ; wartość paszowa ; smakowitość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 1994
Autorzy: Marian Falkowski, Irena Kukułka, Stanisław Kozłowski
Tytuł: Zróżnicowanie właściwości morfologicznych, biologicznych i chemicznychHolcus lanatus a możliwości hodowli
Źródło: Gen. Pol. - 1996, vol. 35 A, s. 207-214, bibliogr.
p-ISSN: 0016-6715
Uwagi: Referat z III Ogólnopolskiej Konferencji: "Genetyka i Hodowla Traw", Czerniejewo, 8-10 marca 1994
Polskie słowa kluczowe: trawy ; kłosówka wełnista ; Holcus lanatus ; cechy morfologiczne ; skład chemiczny ; wartość pokarmowa ; smakowitość
Angielskie słowa kluczowe: chemical properties ; Holcus lanatus ; morphological properties ; palatability
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP