logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SMAK GORZKI
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Mikołajczyk-Stecyna, Anna Malinowska, Monika Młodzik, Agata Chmurzyńska
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genu anhydrazy węglanowej na częstość spożycia gorzkich produktów u kobiet w starszym wieku
Tytuł równoległy: Carbonic anhydrase VI (gustin) genetic polymorphism and bitter food intake among elderly women
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego : VII Konferencja naukowa, Rogów, 8-10.11.2016 r., Materiały konferencyjne / Red. tech. Anna Pasternak-Winiarska, Ewa Żyła.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2016
Szczegóły: s. 90-91
Polskie słowa kluczowe: smak gorzki ; polimorfizm genetyczny ; anhydraza węglanowa VI ; częstość spożycia ; nutrigenetyka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2006
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Janusz Czapski, Patrycja Błaszczyk
Tytuł: Określenie wpływu odmiany i procesu technologicznego na występowanie smaku gorzkiego w buraku ćwikłowym
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 122
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; burak ćwikłowy ; odmiany roślin ; przetwórstwo warzyw ; smak gorzki ; występowanie
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP