logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SKROBIA PSZENNA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Szczepaniak, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Magdalena Nalewaj
Tytuł: Jakość sensoryczna wędlin drobno rozdrobnionych z częściową wymianą tłuszczu skrobią ziemniaczaną i pszenną
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 120
Polskie słowa kluczowe: wędliny drobno rozdrobnione ; zamienniki tłuszczu ; skrobia pszenna ; skrobia ziemniaczana ; właściwości sensoryczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2006
Autorzy: Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Barbara Szczepaniak, Joanna Margol
Tytuł: Wpływ zróżnicowanej zamiany tłuszczu zmodyfikowaną skrobią pszenną na jakość wędlin drobno rozdrobnionych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: wędliny drobno rozdrobnione ; zamienniki tłuszczu ; skrobia pszenna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2001
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Justyna Gralik, Zbigniew Winiecki, Jan Nawrot, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: The influence of varyinig level of wheat proteinaceous inhibitors in wheat-based artificial feed on development parameters of selected stored product insects
Tytuł równoległy: Wpływ różnego poziomu białkowych inhibitorów pszenicy w sztucznie przygotowanych pokarmach na parametry rozwoju populacji wybranych owadów magazynowych
Źródło: J. Plant Protec. Res. - 2001, vol. 41, no. 3, s. 266-278, il., bibliogr.
p-ISSN: 1427-4345
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; ziarno ; skrobia pszenna ; inhibitory alfa-amylazy ; zwalczanie szkodników ; szkodniki magazynowe ; wołek zbożowy ; Sitophilus granarius ; trojszyk ulec ; Tribolium confusum ; mklik mączny ; Ephestia kuehniella ; larwy ; przeżywalność
Angielskie słowa kluczowe: alpha-amylase inhibitor ; wheat-based feed ; insects ; feeding intensity ; larval development ; Sitophilus granarius ; granary weevil ; Tribolium confusum ; flour beetle ; Anagasta kuehniella ; flour moth
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP