logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SKROBIA MODYFIKOWANA
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2019
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Reologiczne właściwości emulsji stabilizowanych skrobią usieciowaną
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 47, bibliogr.
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; właściwości reologiczne ; emulsja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/12
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: LF NMR studies of microwave modified starch with lysozyme
Tytuł równoległy: Analiza metodą LF NMR mikorofalowo zmodyfikowanej skrobi z dodatkiem lizozymu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 4, s. 341-351, bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_28.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Food and Nutrition Sciences.
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; skrobia ziemniaczana ; skrobia modyfikowana ; mikrofale ; metoda LF NMR ; energia aktywacji
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; modified potato starch ; microwave ; low field NMR ; interaction energy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2016
Autorzy: Marta Sybis, Emilia Konował
Tytuł: Wpływ dodatku biopolimerów na wybrane właściwości zapraw cementowych
W: Nowoczesne rozwiązania materiałowe i konstrukcyjne oraz problemy eksploatacyjne dotyczące budownictwa ogólnego i hydrotechnicznego : Monografia Jubileuszowa z okazji 70-lecia urodzin prof. dr. hab. inż. Wiesława Buczkowskiego / Red. prof. dr hab. inż. Wiesław Buczkowski, dr inż. Anna Szymczak-Graczyk, Urszula Kwaśna.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo-Drukarnia PRODRUK, 2016
Szczegóły: s. 521-531, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-64246-68-5
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: beton ; dodatki ; skrobia modyfikowana ; wytrzymałość na ściskanie
Angielskie słowa kluczowe: concrete ; starch ; admixture ; modified starch ; compress strength
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne i teksturowe układów skrobiowo-tłuszczowych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016. - 102 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-841-4
Uwagi: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 484
Liczba arkuszy: 7,3
Polskie słowa kluczowe: DMA ; emulsja ; reologia ; skrobia modyfikowana ; tekstura ; tłuszcz zwierzęcy ; żel skrobiowy
Angielskie słowa kluczowe: animal fat ; DMA ; emulsion ; modified starch ; rheology ; starch gel ; texture
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
5/12
Rok: 2015
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Agnieszka Makowska, Jędrzej Smentek, Piotr Kubiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru własciwości reologicznych skrobi modyfikowanych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 160-175, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; kleikowanie ; lepkość ; wiskograf ; reometr
Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; pasting ; viscosity ; viscograph ; rheometer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/12
Rok: 2009
Autorzy: Dominik Paukszta, Katarzyna Leja, Katarzyna Sobocińska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Zastosowanie chemicznie i fizycznie modyfikowanych skrobi jako napełniaczy polietylenowych kompozytów
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 146, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_146.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; polietylen ; kompozyty ; właściwości mechaniczne
Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; polyethylene ; composites ; mechanical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/12
Rok: 2009
Autorzy: Dominik Paukszta, Katarzyna Sobocińska, Katarzyna Leja, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Zastosowanie skrobi modyfikowanej jako napełniacza kompozytów z polietylenem
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 75
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; polietylen ; kompozyty
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2006
Autorzy: Joanna Le Thanh, Wioletta Błaszczak, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Strawność a struktura spożywczych skrobi modyfikowanych
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 117
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: skrobia spożywcza ; skrobia modyfikowana ; struktura ; strawność ; tempo trawienia
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2006
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Krystyna Prochaska, Joanna Le Thanh, Patrycja Kędziora
Tytuł: Wpływ hydrolizy enzymatycznej na właściwości powierzchniowe skrobi modyfikowanych chemicznie
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 208
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: skrobia spożywcza ; modyfikacja chemiczna ; skrobia modyfikowana ; hydroliza enzymatyczna ; właściwości powierzchniowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2006
Autorzy: Hanna Śmigielska, Wioletta Błaszczak, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Fortyfikacja spożywczych skrobi modyfikowanych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 122-123
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; jony miedzi
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2006
Autorzy: Maria Soral-Śmietana, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Właściwości funkcjonalne handlowych spożywczych skrobi modyfikowanych w aspekcie tworzenia emulsji
W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Jakość polskich odmian ziemniaka ich szansą na wspólnym rynku europejskim" : IV Konferencja Naukowa, Szklarska Poręba, 8-11 maja 2006 r. / Oprac red. Wioletta Drożdż, Agnieszka Tajner-Czopek.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Akademia Rolnicza], 2006
Szczegóły: s. 201-202
ISBN: 83-913594-9-2
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; skrobia spożywcza ; właściwości funkcjonalne ; emulsja ; tworzenie emulsji ; stabilizacja
Charakt. formalna: POS
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2005
Autorzy: Halina Staniek, Jacek Anioła, Jolanta Czarnocińska
Tytuł: Wpływ acetylowanego adypinianu diskrobiowego na wybrane wskaźniki żywieniowe szczura
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43) supl., s. 203-209, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; szczury ; wykorzystanie diety ; witamina A ; witamina E ; biodostępność
Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; rats ; food conversion efficiency ; vitamin A ; vitamin E ; bioavailability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP