logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SKORUPA JAJA
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2014
Autorzy: L. Lewko, E. Gornowicz, S. Nowaczewski, T. Szablewski
Tytuł: Analiza porównawcza cech jakości skorupy jaj kaczek ze stad zachowawczych
Tytuł równoległy: Comparative analysis of eggshell quality traits of ducks from conservation flocks
W: XXVI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktyce drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 08-10.09.2014, Kazimierz Dolny nad Wisłą, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 200-201
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; jaja kacze ; skorupa jaja ; jakość skorupy
Angielskie słowa kluczowe: duck ; egg ; shell ; quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/12
Rok: 2012
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, H. Kontecka
Tytuł: System utrzymania bażantów i barwa skorupy a podstawowy skład chemiczny jaj
Tytuł równoległy: Housing system and eggshell colour vs. egg chemical composition of pheasant eggs
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 169-170
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; skorupa jaja ; barwa ; skład chemiczny ; systemy utrzymania
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; egg colour ; egg quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
3/12
Rok: 2012
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, H. Kontecka
Tytuł: Zależność między parametrami barwy skorupy a jej jakością i cechami budowy jaj bażantów
Tytuł równoległy: Relationship between egg morphometry, eggshell quality and its colour parameters in ring-neck pheasants
W: XXIV Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 12-14.09.2012 r., Kołobrzeg, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny], 2012
Szczegóły: s. 167-168
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; skorupa jaja ; jakość skorupy ; barwa ; cechy morfologiczne
Angielskie słowa kluczowe: pheasant ; pheasant eggs ; egg colour ; egg quality ; morphological features
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Konkurencyjne oddziaływania mikroorganizmów na powierzchni skorup jaj konsumpcyjnych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2012, R. 19, nr 2 (81), s. 119-130, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: skorupa jaja ; Salmonella enteritidis ; Escherichia coli ; konkurencja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.190
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/12
Rok: 2011
Autorzy: T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz, J. Kijowski
Tytuł: Ocena wyróżników jakości skorupy wybranych rodów kur nieśnych
Tytuł równoległy: Study of the quality properties of the eggshell in relation to the breeding strains
W: XXIII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 13-15.09.2011 r., Poznań, Poland, 13-15.09.2011 r., Poznań, Poland.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu], 2011
Szczegóły: s. 204-205
Polskie słowa kluczowe: skorupa jaja ; barwa ; grubość ; liczba porów
Angielskie słowa kluczowe: shell ; colour ; thickness ; pores number
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Zastosowanie promieniowania UV-C do higienizacji skorup jaj zanieczyszczonych bakteriami z rodziny Enterobacteriaceae
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 121-126, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: promeniowanie UV-C ; skorupa jaja ; Enterobacteriaceae
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jacek Kijowski
Tytuł: Wpływ wielkości dawki promieniowania UV-C na skuteczność przeciwdrobnoustrojową na powierzchni skorup jaj konsumpcyjnych
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 180
ISBN: 978-83-923549-4-9
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie UV-C ; aktywność bakteriobójcza ; jaja konsumpcyjne ; skorupa jaja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2010
Autorzy: T. Szablewski, K. Stuper, R. Cegielska-Radziejewska, J. Kijowski, J. Perkowski
Tytuł: Ergosterol as an indicator of the presence of microscopic fungi in eggs for human consumption produced in different husbandry systems
Źródło: Poult. Sci. - 2010, vol. 89, no. 11, s. 2491-2493, bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791
Polskie słowa kluczowe: ergosterol ; grzyby ; skorupa jaja ; białko jaja ; żółtko jaja
Angielskie słowa kluczowe: ergosterol ; fungi ; eggshell ; egg white ; egg yolk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.582
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/12
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Szablewski, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski
Tytuł: Ocena barwy skorupy i żółtka wybranych rodów kur nieśnych
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2010, z. 553, s. 211-216, il., bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane aspekty oceny jakości surowców, dodatków i produktów żywnościowych. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: barwa ; skorupa jaja ; żółtko jaja
Angielskie słowa kluczowe: colour ; egg shell ; egg yolk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/12
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski
Tytuł: Ocena barwy skorupy i żółtka wybranych rodów kur nieśnych
W: Kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych : VII Konferencja Naukowa z cyklu Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, Warszawa 3-4 grudnia 2009 / [oprac. red. Ewa Jakubczyk].
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, [2009]
Szczegóły: s. 110
ISBN: 978-83-7583-153-5
Polskie słowa kluczowe: barwa ; żółtko jaja ; skorupa jaja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Jacek Kijowski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Dziedzic, Anna Kamińska
Tytuł: Wpływ promieniowania UV na stan mikrobiologiczny skorupy oraz jakość treści jaj
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 2 (63), s. 40-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie UV-C ; higienizacja ; skorupa jaja ; analiza mikrobiologiczna ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: UV-C irradiation ; higienization ; eggshell ; microbiological analysis ; egg quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/12
Rok: 2000
Autorzy: Stanisława Krystianiak, Helena Kontecka, Stanisław Wężyk
Tytuł: Jakość jaj bażantów łownych w zależności od barwy skorupy
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2000, 49, s. 501
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bażant ; jaja bażancie ; wartość biologiczna ; jakość ; skorupa jaja ; barwa ; masa skorupy ; grubość ; wytrzymałość
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP