logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SKAŻENIE ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2009
Autorzy: Anna Sip, Maria Krasowska, Michał Więckowicz
Tytuł: Zastosowanie bakteriocyn klasy IIa bakterii fermentacji mlekowej
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 129-147, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: skażenie żywności ; bakterie ; Listeria monocytogenes ; inaktywacja ; bakteriocyny klasy IIa ; bakterie fermentacji mlekowej ; wykorzystanie ; aktywność bakteriobójcza
Angielskie słowa kluczowe: antilisterial bacteriocins ; Listeria monocytogenes ; lactic acid bacteria ; antilisterial activity ; class IIa bacteriocins ; biopreservation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2003
Autorzy: Lidia Szwajkowska, Maciej Buśko, Marian Kostecki, Juliusz Perkowski
Tytuł: Zawartość ergosterolu w mąkach spożywczych
Źródło: Biul. Nauk. - 2003, 22, s. 101-105, bibliogr.
p-ISSN: 1640-1395
Uwagi: Materiały na X Konferencję Naukowo-Promocyjną Lepsza Żywność, UWM, Olsztyn, 27.06.2003 r.
Polskie słowa kluczowe: mąka ; skażenie żywności ; ergosterol
Angielskie słowa kluczowe: flour ; ergosterol
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2003
Autorzy: Danuta Śmigiel-Papińska
Tytuł: Dioksyny w środowisku i żywności
W: Ochrona środowiska - ochrona człowieka : Zmiany w środowisku naturalnym wywoływane działalnością człowieka: IX Konferencja Naukowo-Szkoleniowa, Poznań, 7 grudnia 2002: Materiały konferencyjne / Oprac. red. Stanisław Dolny.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Inżynierii Środowiska Pracy Akademii Rolniczej, 2003
Szczegóły: s. 78-82, bibliogr.
ISBN: 83-914990-5-7
Polskie słowa kluczowe: zanieczyszczenia środowiska ; skażenie żywności ; dioksyny ; toksyczność
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP