logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SKŁADNIKI BIOAKTYWNE
Liczba odnalezionych rekordów: 31



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/31
Rok: 2019
Autorzy: Marzanna Hęś, Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Anna Jędrusek-Golińska, Elżbieta Gujska
Tytuł: Aloe vera Webb.: natural sources of antioxidants - a review
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2019, vol. 74, 3, s. 255-265, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze naturalne ; składniki bioaktywne ; aktywność przeciwutleniająca ; aloes
Angielskie słowa kluczowe: natural antioxidants ; bioactive components ; antioxidative activity ; Aloe vera
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.598
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/31
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Hanna Mikołajczyk, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Does diagnosis of diabetes affect consumers' attitudes towards pro-health food?
Tytuł równoległy: Czy rozpoznanie cukrzycy zmienia nastawienie konsumentów do żywności prozdrowotnej?
Źródło: Hand. Wewn. - 2018, nr 2 (373), s. 387-398, il., bibliogr., abstr., streszcz., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: postawy konsumenckie ; cukrzyca ; żywność prozdrowotna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: consumer's attitudes ; diabetes mellitus ; pro-health food ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/31
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Wiza, Wawrzyniec Czubak, Przemysław Kowalczewski
Tytuł: Wytłoki winogronowe jako dodatek do produkcji cydru domowego
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2018, t. 28/53, nr 2, s. 9-14, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: wytłoki winogronowe ; cydr ; zagospodarowanie produktów ubocznych ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: grape marc ; cider ; management of by-products ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/31
Rok: 2018
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Immunomodulujące właściwości składników żywności
W: Żywność a składniki bioaktywne : XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" Kraków, 24-25 września 2018 r., Komunikaty / Red. Iwona Drożdż, Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2018
Szczegóły: s. 11
ISBN: 978-83-946796-3-7
Polskie słowa kluczowe: układ immunologiczny ; żywność ; składniki bioaktywne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/31
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Metody zwiększania zawartości składników bioaktywnych w mleku
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 50-51
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; bioactive components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/31
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: The influence of bread enriched with bioactive components on body weight control, carbohydrate metabolism, and lipid profile
W: Bread and its fortification. Nutrition and health benefits / Ed. by Cristina M. Rosell, Joanna Bajerska, Aly F. El Sheikha.
Adres wydawniczy: Boca Raton : Taylor and Francis Group, 2016
Szczegóły: s. 355-372
ISBN: 978-1-4987-0156-3
Liczba arkuszy: 1,3
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; składniki bioaktywne ; kontrola masy ciała ; metabolizm lipidów ; gospodarka węglowodanowa
Angielskie słowa kluczowe: bread ; bioactive components ; Body Weight Control ; lipids metabolism ; carbohydrate metabolism
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
7/31
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Hanna Mikołajczyk, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Postawy studentów uczelni wyższych wobec żywności zawierającej składniki bioaktywnej - badania pilotażowe
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 665-669, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; składniki bioaktywne ; studenci ; postawy konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; bioactive compounds ; university students ; consumer attitudes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/31
Rok: 2016
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Ewa Jędrzejowska, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Substancje bioaktywne - szansa czy zagrożenie? Opinie rodziców dzieci z alergią pokarmową (badania wstępne)
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 485-489, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: alergie pokarmowe ; składniki bioaktywne ; nastawienie konsumentów
Angielskie słowa kluczowe: food allergy ; bioactive compounds ; consumers attitude
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/31
Rok: 2016
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Małgorzata Magott
Tytuł: Nastawienie do żywności zawierającej składniki bioaktywne osób otyłych oraz z prawidłową masą ciała
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 25-34, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: otyłość ; składniki bioaktywne ; nastawienie konsumentów
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/31
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Szymon Stefaniak
Tytuł: Świadomość żywieniowa a wybory dotyczące żywności bioaktywnej diabetyków zamieszkałych w Poznaniu
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 35-44, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: cukrzyca typu 1 ; czynniki determinujące zakup ; żywność bioaktywna ; składniki bioaktywne ; wiedza żywieniowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/31
Rok: 2014
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Miłosz Łuczak, Izabela Pankiewicz
Tytuł: Makarony wzbogacone w składniki bioaktywne: charakterystyka sensoryczna i żywieniowa
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 3, s. 237-248, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; makarony
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/31
Rok: 2014
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Charakterystyka jakości kefiru wytworzonego z mleka kóz żywionych paszą suplementowaną DDGS
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 65-68, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; składniki bioaktywne ; kefir ; jakość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/31
Rok: 2014
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Ocena jakości sera podpuszczkowego solankowego otrzymanego z mleka kóz paszą suplementowaną makuchem z lnianki
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 61-64, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; składniki bioaktywne ; sery podpuszczkowe ; ser podpuszczkowy solankowy ; jakość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/31
Rok: 2014
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Krzysztof Dziedzic, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: Wpływ dodatku produktów bogatych w substancje bioaktywne na skład i jakość sensoryczną ciastek owsianych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2014, t. 47, nr 3, s. 497-502, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: ciastka owsiane ; jakość sensoryczna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: oat cookies ; sensory quality ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/31
Rok: 2014
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Bioaktywne składniki żywności o działaniu hipotensyjnym w dietoterapii nadciśnienia tętniczego
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego / Pod red. Joanny Gromaszkiej-Ostrowskiej.
Adres wydawniczy: Warszawa : Oficyna Wydawniczo-Poligraficzna ADAM, 2014
Szczegóły: s. 115-132, bibliogr.
ISBN: 978-83-7821-100-6
Liczba arkuszy: 1,43
Polskie słowa kluczowe: nadciśnienie tętnicze ; przeciwutleniacze ; składniki bioaktywne ; żywność
Angielskie słowa kluczowe: hypertension ; antioxidants ; bioactive compounds ; food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
16/31
Rok: 2014
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak, Marek Goliński, Katarzyna Rektor
Tytuł: Czynniki determinujące zakup pozdrowotnych mlecznych napojów fermentowanych na przykładzie zachowań konsumentów z terenu Poznania
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 282-290, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; mleczne napoje fermentowane ; zachowania konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: bioactive components ; fermented milk products ; consumer behavior
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/31
Rok: 2014
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Niektóre aspekty wzbogacania makaronu w bioaktywne składniki
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2014, R. 58, nr 8, s. 13-14, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: makarony ; składniki bioaktywne ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; bioactive compouds ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/31
Rok: 2014
Autorzy: Marcin Kidoń, Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności. Cz. 1., Obróbka wstępna i przetwarzanie żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 4, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Liczba arkuszy: 3
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie mikrofalowe ; składniki bioaktywne ; struktura żywności
Angielskie słowa kluczowe: microwave radiation ; bioactive compounds ; food structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
19/31
Rok: 2014
Autorzy: Marcin Kidoń, Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności. Cz. 2, Cieplne utrwalanie i suszenie żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 8, s. 46-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Liczba arkuszy: 4
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie mikrofalowe ; składniki bioaktywne ; struktura żywności
Angielskie słowa kluczowe: microwave radiation ; bioactive compounds ; food structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
20/31
Rok: 2014
Autorzy: Janusz Czapski, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Herbata, kawa, kakao i napoje bezalkoholowe
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 392-403, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: żywność prozdrowotna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pro-health food ; bioactive components
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
21/31
Rok: 2014
Autorzy: Barbara Stachowiak
Tytuł: Oligosacharydy
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 113-124, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; żywność ; oligosacharydy ; prebiotyki ; żywność prozdrowotna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
22/31
Rok: 2014
Autorzy: Erwin Wąsowicz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Produkty tłuszczowe
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 381-392, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,67
Polskie słowa kluczowe: produkty tłuszczowe ; oleje ; składniki bioaktywne ; lipidy ; tłuszcze roślinne ; tłuszcze zwierzęce
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
23/31
Rok: 2013
Autorzy: Krzysztof Sobieralski, Marek Siwulski, Iwona Sas-Golak
Tytuł: Nutritive and health-promoting value of organic vegetables
Tytuł równoległy: Wartość odżywcza i zdrowotna warzyw pochodzących z upraw ekologicznych
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (1), s. 113-123, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; ocena sensoryczna ; azotany ; pestycydy ; bakterie chorobotwórcze
Angielskie słowa kluczowe: bioactive components ; sensory examination ; nitrates ; pesticides ; pathogenic bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/31
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Nowe produkty wytworzone z mleka krowiego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 145-147, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; składniki bioaktywne ; produkty mleczne ; jakość
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/31
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Wybrane cechy jakościowe jogurtu i sera podpuszczkowego wytworzonych z mleka owczego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 85-88, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; składniki bioaktywne ; jogurty ; sery podpuszczkowe ; jakość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/31
Rok: 2013
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik
Tytuł: Ocena jakości sensorycznej makaronów z dodatkiem substancji bioaktywnych
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 876-878, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 12 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: jakość sensoryczna ; składniki bioaktywne ; makarony ; nasiona strączkowe ; ekstrakty roślinne ; ekstrakty przypraw
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/31
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Małgorzata Majcher, Piotr Kołodziejczyk
Tytuł: Możliwości wytworzenia makaronu bogatego w wybrane składniki o charakterze bioaktywnym
Tytuł równoległy: The possibility of producting pasta rich in selected bioactive components
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 90-93
Polskie słowa kluczowe: makaron ; jakość kulinarna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; pasta cooking quality ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
28/31
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski, Marian Remiszewski
Tytuł: Możliwość wytwarzania przenżytniego pieczywa chrupkiego o podwyższonych właściwościach bioaktywnych
Tytuł równoległy: Possibility of producting triticale crisp bread with increased bioactive properties
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 94-97
Polskie słowa kluczowe: chleb chrupki ; pszenżyto ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: crisp bread ; triticale ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
29/31
Rok: 2013
Autorzy: Marcin Kidoń, Milena Kowalska, Janusz Czapski
Tytuł: The comparison of bioactive compounds content of apple juice fortified with juices from sources containing anthocyanins
Źródło: Scientific Work. UFT Plovdiv. - 2013, vol. 60, no. 1, s. 888
p-ISSN: 1314-7102
Uwagi: International Scientific Conference "Food Science, Engineering and Technologies 2013", Plovdiv, 18-19 October 2013.
Polskie słowa kluczowe: sok ; wzbogacanie ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: juice ; fortification ; bioactive compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
30/31
Rok: 2013
Autorzy: Michał Słodziński, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń
Tytuł: Comparison of the content of the bioactive compounds in external and internal leaves of white and red cabbage
Źródło: Scientific Work. UFT Plovdiv. - 2013, vol. 60, no. 1, s. 766
p-ISSN: 1314-7102
Uwagi: International Scientific Conference "Food Science, Engineering and Technologies 2013", Plovdiv, 18-19 October 2013.
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; składniki bioaktywne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; bioactive compounds ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/31
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Kijowski, Grzegorz Leśnierowski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Jaja cennym źródłem składników bioaktywnych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 29-41, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; składniki bioaktywne ; jaja wzbogacone
Angielskie słowa kluczowe: chicken eggs ; bioactive components ; enriched eggs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP