logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SERY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Topiony - to też ser
Źródło: Kierun. Spoż. - 2018, 3, s. 20-22
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: sery ; ser topiony
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of whey protein to improve cholesterol oxidation stability in fresh white cheese from buttermilk
Źródło: J. Food Nutr. Res. - 2017, vol. 56, no. 2, s. 101-108, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1336-8672 e-ISSN: 1338-4260
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: sery ; przeciwutleniacze ; maślanka ; białka serwatkowe
Angielskie słowa kluczowe: cheese ; buttermilk ; antioxidant activity ; whey protein
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.687
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Jakość. Trwałość. Aktywność
Źródło: Agro Przem. - 2015, 3, s. 60-62, bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: sery ; mleczarstwo ; aktywność wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Tekstura a pożądalność serów
Źródło: Agro Przem. - 2015, 2, s. 75-77, il., bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: sery ; tekstura
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Recognition of Polish protected designation of origin and protected geographical indication cheeses
Tytuł równoległy: Znajomość polskich serów z chronioną nazwą pochodzenia i chronionym oznaczeniem geograficznym
Źródło: Gospod. Rynek Eduk. - 2015, vol. 16, no. 2, s. 46-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-5576
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 października 2015]
Polskie słowa kluczowe: PDO ; PGI ; sery ; konsumenci ; ankieta
Angielskie słowa kluczowe: PDO ; PGI ; cheeses ; consumers ; survey
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2011
Autorzy: Ewa Flaczyk, Jan Pikul, Danuta Górecka, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Sery
W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 107-132, bibliogr.
ISBN: 83-7160-643-4
Polskie słowa kluczowe: żywność pochodzenia zwierzęcego ; produkty mleczne ; sery
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Domowy sposób na ser
Źródło: Agrotechnika. - 2010, nr 10, s. 48-49, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: sery ; twarożki ; ser domowy smażony ; napoje serwatkowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP