logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SER OSCYPEK
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2012
Autorzy: Anna Sip
Tytuł: Potencjał przeciwlisteryjny bakterii fermentacji mlekowej występujących w serach regionalnych wytwarzanych w okręgu tatrzańskim
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012. - 125 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 442
Polskie słowa kluczowe: okręg tatrzański ; produkty regionalne ; sery podpuszczkowe ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; Listeria monocytogenes ; ser bundz ; ser bryndza ; ser gołka wędzona ; ser oscypek ; bakterie kwasu mlekowego ; potencjał przeciwlisteryjny
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Kamila Goderska, Jan Pikul, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Changes in volatile, sensory and microbial profiles during preparation of smoked ewe cheese
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2011, vol. 91, iss. 8, s. 1416-1423, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 15 lutego 2012].
Polskie słowa kluczowe: sery owcze ; wędzenie ; ser oscypek ; właściwości sensoryczne ; smak ; związki lotne ; metody badań
Angielskie słowa kluczowe: ewe cheese ; smoking ; volatile compounds ; SPME ; GS/TOFMS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP