logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SER MOZARELLA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Agata Lasik
Tytuł: The effect of smoking on changes in functional attributes of Mozzarella cheese
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2012, vol. 11 (64), s. 12773-12776, bibliogr.
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2013].
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; wędzenie ; topliwość
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; meltability ; texture
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2010
Autorzy: Edyta Kowalska, Dorota Cais-Sokolińska, Agata Lasik
Tytuł: Colour changes of vacuum packed and in brine mozzarella cheese resulting from microwave heating before and after freezing
Tytuł równoległy: Zmiany barwy sera mozzarella pakowanego próżniowo i w zalewie w wyniku ogrzewania mikrofalowego przed i po zamrożeniu
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2010, 4 (25), s. 84-90, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; nasycenie barwy ; jasność barwy ; ogrzewanie mikrofalowe ; zmiany barwy
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; shelf-life ; lightness ; colour saturation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Stabilność i jakość barwy sera Mozzarella w trakcie przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 112, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_112.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; barwa ; przechowywanie ; jasność barwy ; nasycenie barwy
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; colour ; storage ; lightness ; saturation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Stabilność i jakość barwy sera Mozzarella w trakcie przechowywania
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06-01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 124
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; CIELab ; przechowywanie ; nasycenie barwy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP