logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SCHŁADZANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2016
Autorzy: Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Anita Spychaj, Edward Pospiech
Tytuł: Analiza kruchości i wodochłonności mięsa wieprzowego o zróżnicowanej szybkości schładzania
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 57
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; schładzanie ; kruchość mięsa ; wodochłonność
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2016
Autorzy: Marek Selwet, Mariola Galbas, Andrzej Borkowski, Tomasz Cłapa, Filip Porzucek, Marta Auguścik-Lipka
Tytuł: Wpływ schładzania mięsa drobiowego na występowanie Campylobacter coli
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2016, t. 26/48, nr 1, s. 58-61, bibliogr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: Campylobacter coli ; mięso drobiowe ; schładzanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/10
Rok: 2016
Autorzy: Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Anita Spychaj, Bożena Danyluk, Edward Pospiech
Tytuł: Analiza wybranych właściwości mięsa wieprzowego poddanego zróżnicowanej szybkości schładzania
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 127-135, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; schładzanie ; test cięcia ; wodochłonność
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2014
Autorzy: Artur Rusowicz, Edward Pospiech, Piotr A. Baranowski, Andrzej Grzebielec, Maciej Leszczyński
Tytuł: Poprawa efektywności schładzania schabu wieprzowego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 1, s. 41-45, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; schładzanie ; mikrostrumienie ; wymiana ciepła
Angielskie słowa kluczowe: pork meat ; chilling ; microjets ; heat transfer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/10
Rok: 2013
Autorzy: Artur Rusowicz, Edward Pospiech, Piotr Baranowski, Jan Piwnik
Tytuł: Ocena szybkości schładzania mięsa wieprzowego za pomocą mikrostrumieni
Źródło: Chłodnictwo. - 2013, t. 48, nr 6, s. 36-38
p-ISSN: 0009-4919
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; schładzanie ; szybkość schładzania ; mikrostrumienie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2013
Autorzy: Artur Rusowicz, Edward Pospiech, Piotr A. Baranowski, Andrzej Grzebielec, Maciej Leszczyński
Tytuł: Chilling of pork loin with the use of microjets
Tytuł równoległy: Schładzanie schabu wieprzowego z wykorzystaniem mikrostrumieni
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 110-111
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; schładzanie ; mikrostrumienie ; wymiana ciepła
Angielskie słowa kluczowe: meat pork ; chilling ; microjets ; heat transfer
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2008
Autorzy: Romualda Danków
Tytuł: Jakość higieniczna mleka surowego - od czego zależy?
Źródło: Bydło. - 2008, nr 7, s. 62-63, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mleko surowe ; jakość higieniczna ; postępowanie poudojowe ; schładzanie ; przechowywanie ; dojarka mechaniczna ; dezynfekcja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2008
Autorzy: Aleksander Jędruś
Tytuł: Schładzanie i transport mleka
Źródło: Bydło. - 2008, nr 5, s. 66-68, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: pozyskiwanie mleka ; mleko surowe ; schładzanie ; transport
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 8, Technologia produkcji płatków kukurydzianych (metodą tradycyjną)
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 8, s. 14-16, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki kukurydziane ; technologia produkcji ; autoklawy ; rozdrobnienie ; suszenie ; schładzanie ; leżakowanie ; płatkowanie ; prażenie ; pakowanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2000
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Przemysław Matylla
Tytuł: Wpływ sposobu schładzania na jakość higieniczną mleka
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 34-37, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: mleko surowe ; schładzanie ; metody ; jakość higieniczna ; ogólna liczba drobnoustrojów ; liczba komórek somatycznych
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP