logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SÓL
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: A six-week diet high in fat, fructose, and salt disturbs lipid and mineral status, in rats
Tytuł równoległy: Wpływ sześciotygodniowej diety z dużą zawartością tłuszczu, fruktozy i soli na gospodarkę lipidową oraz mineralną u szczurów
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (2), s. 195-202, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz ; fruktoza ; sól ; lipidy ; cynk ; miedź ; żelazo ; magnez ; wapń ; nerki
Angielskie słowa kluczowe: fat ; fructose ; salt ; lipids ; zinc ; copper ; iron ; magnesium ; calcium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: W jaki sposób sól i cukier konserwują żywność?
Źródło: Świat Nauki. - 2006, nr 10 (182), s. 96
p-ISSN: 0867-6380
Polskie słowa kluczowe: konserwowanie ; przyprawy ; sól ; cukier ; mikroflora
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP