logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SŁÓD JĘCZMIENNY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2009
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Krzysztof Nastał, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Czynniki kształtujące kruchość i szklistość słodu browarnego
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : III Ogólnopolska Konferencja Naukowo - Szkoleniowa, Puławy, 27-28 października 2009.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, 2009
Szczegóły: s. 30-31, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód jęczmienny ; jakość ; kruchość słodu ; szklistość
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agata Pawlak, Przemysław Grajzer, Krzysztof Tomalik, Dorota Madaj
Tytuł: Układy białkowe laboratoryjnych brzeczek słodowych otrzymanych z różnych partii słodu
Źródło: Fragm. Agron. - 2008, R. 25, nr 1, s. 319-326, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4088
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: słód jęczmienny ; brzeczka słodowa ; elektroforeza SDS-PAGE
Angielskie słowa kluczowe: barley malt ; malt wort ; SDS-PAGE electrophoresis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Łukasz Pawlak
Tytuł: Czy frakcje albumin słodu wpływają na pienistość piwa?
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż [Dokument elektroniczny] : Druga Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Puławy, 18-19.10.2006
Adres wydawniczy: [Puławy] : [Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa], 2006. - 1 dysk optyczny (CD-ROM)
Lokalizacja: s. 73-74, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód jęczmienny ; albuminy ; piwo ; pienistość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, A. Pawlak, P. Grajzer, K. Tomalik, Dorota Madaj
Tytuł: Porównanie układów białkowych laboratoryjnych brzeczek słodowych otrzymanych z różnych partii słodu
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż [Dokument elektroniczny] : Druga Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Puławy, 18-19.10.2006
Adres wydawniczy: [Puławy] : [Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa], 2006. - 1 dysk optyczny (CD-ROM)
Lokalizacja: s. 77-78, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód jęczmienny ; białka ; układy białkowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP