logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SŁÓD
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2010
Autorzy: Jacek Nowak, Filip Żuk, Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające piw domowych różnych typów i odpowiadających im piw przemysłowych
Źródło: Pamięt. Puł. - 2010, z. 152, s. 175-181, bibliogr.
p-ISSN: 0552-9778
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; słód ; piwo domowe ; piwo przemysłowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; polyphenols ; malt ; home made beer ; commercial beer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2009
Autorzy: Jacek Nowak, Filip Żuk, Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Wpływ surowców zbożowych użytych do produkcji na właściwości przeciwutleniające piw
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : III Ogólnopolska Konferencja Naukowo - Szkoleniowa, Puławy, 27-28 października 2009.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, 2009
Szczegóły: s. 81-82, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; piwo ; piwo domowe ; piwo przemysłowe ; właściwości przeciwutleniające ; surowce zbożowe ; słód
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2009
Autorzy: M. Czarnecka, M. Kubaczyk, M. Gumienna
Tytuł: Wpływ wybranych parametrów słodu i procesu zacierania na stopień odfermentowania piwa
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : III Ogólnopolska Konferencja Naukowo - Szkoleniowa, Puławy, 27-28 października 2009.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, 2009
Szczegóły: s. 28-29, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód ; właściwości ; jakość ; zacieranie ; piwo ; odfermentowanie ; stopień odfermentowania
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2004
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agata Joachimiak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Porównanie słodów browarnych w oparciu o charakterystykę układu białkowego
Źródło: Pamięt. Puł. - 2004, z. 135, s. 231-238, il., bibliogr.
p-ISSN: 0552-9778
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; słód ; układy białkowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP