logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RYNEK ŻYWNOŚCIOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 20



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/20
Rok: 2019
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Demand factors of development of the organic food market - a review of Polish research
Tytuł równoległy: Uwarunkowania popytowe rozwoju rynku żywności ekologicznej - przegląd polskich badań
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 260-276, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: popyt ; konsumenci ; rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; badania
Angielskie słowa kluczowe: demand ; consumers ; market ; organic food ; research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/20
Rok: 2019
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Disadvantageous behavior for achieving sustainable food consumption accoridng to consumer opinions
Tytuł równoległy: Zachowania niekorzystne dla równoważenia konsumpcji żywności w opiniach konsumentów
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 102-111, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2019].
Polskie słowa kluczowe: równoważenie konsumpcji ; konsumenci ; zachowania konsumentów ; rynek żywnościowy
Angielskie słowa kluczowe: sustainability consumption ; consumers ; consumer behavior ; food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/20
Rok: 2018
Autorzy: Danuta Górecka, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Perspektywy produkcji żywności funkcjonalnej - odpowiedź na potrzeby konsumentów
Źródło: Agro Ind. - 2018, 4, s. 40-47, il.
p-ISSN: 2083-0009
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; rynek żywnościowy ; częstotliwość spożycia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/20
Rok: 2018
Tytuł: Relationships on food markets - Consumers' perspective / [Ed.] Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł równoległy: Relacje na rynkach żywnościowych - perspektywa konsumentów
Inf. o wydaniu: Electronic version
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2018. - 134 s. : il., bibliogr., abstr., streszcz.
ISBN: 978-83-7160-922-0
Uwagi: International scientific conference "Relationships on food markets - two perspectives - the project financed under Contract No. 784/1/P-DUN/2018 of 12 June 2018 by the funds of the Minister of Science and Higher Education for the science promotion activities.
Polskie słowa kluczowe: relacje ; rynek żywnościowy ; rynki B2C ; zachowania konsumentów ; marketing relacyjny ; trendy rynkowe
Angielskie słowa kluczowe: relationships ; food market ; B2C markets ; consumer behavior ; relational marketing ; market trends
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/20
Rok: 2018
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Consumer information need in the food market
W: Relationships on food markets - Consumers' perspective / [Red.] Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann.
Inf. o wydaniu: Electronic version
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 103-123, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-922-0
Uwagi: International scientific conference "Relationships on food markets - two perspectives - the project financed under Contract No. 784/1/P-DUN/2018 of 12 June 2018 by the funds of the Minister of Science and Higher Education for the science promotion activities.
Polskie słowa kluczowe: relacje ; rynek żywnościowy ; rynki B2C ; zachowania konsumentów ; marketing relacyjny ; trendy rynkowe
Angielskie słowa kluczowe: relationships ; food market ; B2C markets ; consumer behavior ; relational marketing ; market trends
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/20
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: The dimensions of enterprise innovation and selected trends on the food market
Tytuł równoległy: Wymiary innowacyjności przedsiębiorstw a wybrane trendy na rynku żywności
Źródło: Zesz. Nauk. PTE Zielona Góra. - 2017, nr 6, s. 36-47, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 2391-7830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: innowacje ; innowacyjność ; przedsiębiorstwa ; rynek żywnościowy ; trendy konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; enterprise ; food market ; consumers tr ends
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/20
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Adamczyk, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Values versus ethnocentric attitudes of consumers on the food market
Tytuł równoległy: Wartości a postawy etnocentryczne konsumentów na rynku żywnościowym
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2015, 14 (1), s. 5-15, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: etnocentryzm konsumencki ; postawy ; wartości ; rynek żywnościowy
Angielskie słowa kluczowe: consumer ethnocentrism ; attitudes ; values ; food market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/20
Rok: 2015
Autorzy: Michał Gazdecki
Tytuł: Sektor usług żywieniowych jako kanał dystrybucji żywności
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015. - 95 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-815-5
Liczba arkuszy: 8,1
Polskie słowa kluczowe: gastronomia ; kanały marketingowe ; sprzedaż ; rynek żywnościowy ; sprzedaż bezpośrednia
Angielskie słowa kluczowe: food service ; marketing channels ; sales ; food market ; direct sale
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
9/20
Rok: 2014
Autorzy: Michał Gazdecki, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Etnocentryzm konsumencki a wybrane przejawy postawy etnocentrycznej w stosunku do produktów żywnościowych
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 185-199, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: etnocentryzm ; rynek żywnościowy ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: ethnocentrism ; food market ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/20
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wieku i płci na zachowania studentów na rynku piwa
Tytuł równoległy: Influence of age and gender on the students behavior on the beer market
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 2, s. 118-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; piwo ; studenci ; płeć ; wiek ; preferencje żywieniowe ; zachowanie człowieka
Angielskie słowa kluczowe: beer market ; students ; sex ; age ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
11/20
Rok: 2007
Autorzy: Karolina Jąder, Julian Wawrzyniak
Tytuł: Produkty regionalnego pochodzenia na rynku artykułów żywnościowych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 78 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-488-1
Polskie słowa kluczowe: żywność ; produkty regionalne ; rynek żywnościowy ; Wielkopolska
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/20
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Produkty rolnictwa ekologicznego i ich konsumenci
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2007, 4 (13), s. 36-43, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; konsumenci ; zachowania konsumenckie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/20
Rok: 2005
Autorzy: Piotr Konieczny, Danuta Górecka, Wojciech Andrzejewski, Jerzy Mastyński
Tytuł: Produkty innowacyjne z ryb wobec rosnących oczekiwań konsumentów na rynku żywnościowym
Źródło: Komun. Ryb. - 2005, 1, s. 7-11, bibliogr.
p-ISSN: 1230-641X
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; nowości rynkowe ; żywność wygodna ; ryby ; produkty rybne ; innowacje produkcyjne ; oczekiwania konsumentów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/20
Rok: 2005
Autorzy: Michał Sznajder, Elżbieta Goryńska
Tytuł: Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Źródło: Prz. Piek. Cukier. - 2005, R. 53, 1, s. 2-5, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2313
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; pieczywo ; rynek żywnościowy ; spożycie żywności ; struktura spożycia ; budżet domowy ; Polska ; Unia Europejska ; kraje członkowskie ; dane statystyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/20
Rok: 2005
Autorzy: Magdalena Kozera, Zbigniew Gołaś
Tytuł: Rozwój rynku żywności organicznej jako wyznacznik kierunku zmian dla rolnictwa
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2005, t. 7, z. 8, s. 135-140, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; żywność organiczna ; spożycie żywności ; rolnictwo organiczne
Angielskie słowa kluczowe: food market ; organic food ; consumption of food ; organic products ; organic agriculture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
16/20
Rok: 2005
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Rozwój rolnictwa ekologicznego oraz dystrybucji i konsumpcji jego produktów
Źródło: Wieś Rol. - 2005, nr 2 (127), s. 172-185, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ekologiczne ; rozwój rolnictwa ; globalizacja ; żywność ekologiczna ; dystrybucja ; rynek żywnościowy
Angielskie słowa kluczowe: organic farming ; ecological food ; globalization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
17/20
Rok: 2003
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Zmiany na rynku zbóż w Polsce w aspekcie procesów integracji i globalizacji gospodarki żywnościowej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2003, t. 5, z. 2, s. 115-120, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek rolny ; rynek zbożowy ; rynek żywnościowy ; integracja gospodarcza ; globalizacja
Angielskie słowa kluczowe: agricultural market ; grain market ; agri-food market ; integration ; globalization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
18/20
Rok: 2002
Autorzy: Szymon Tarant
Tytuł: Funkcjonowanie handlu detalicznego na rynku ziemniaków jadalnych (na przykładzie aglomeracji poznańskiej)
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2002, t. 4, z. 3, s. 195-199, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; ziemniaki ; handel detaliczny ; wymagania rynku
Angielskie słowa kluczowe: potatoes ; market ; retail trade ; market requirement
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
19/20
Rok: 2002
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Globalizacja a zmiany na rynku żywności
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2002, t. 4, z. 3, s. 112-116, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: globalizacja ; rynek żywnościowy ; unifikacja konsumpcji
Angielskie słowa kluczowe: globalisation ; food market ; unification of consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
20/20
Rok: 2002
Autorzy: Grażyna Adamczyk
Tytuł: Segmentacja gospodarstw domowych na rynku żywności (na przykładzie Poznania)
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2002, t. 4, z. 3, s. 7-11, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: segmentacja rynku ; rynek żywnościowy ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: segmentation ; food ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP