logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RODNIKI
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Rafał Czarnecki
Tytuł: Rola reakcji rodnikowych w klejeniu drewna rezolową żywicą fenolowo-formaldehydową w warunkach wytwarzania tworzyw drzewnych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017. - 124 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 496
ISBN: 978-83-7160-881-0
Liczba arkuszy: 9,3
Polskie słowa kluczowe: rodniki ; spektroskopia elektronowego rezonansu magnetycznego ; tworzywa drzewne ; żywica PF ; aktywacja
Angielskie słowa kluczowe: radicals ; electron paramagnetic resonance spectroscopy ; wood based material ; phenol-formaldehyde resins ; activation
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Magdalena Człapka-Matyasik
Tytuł: Evaluation of the antiradical potential of fruit and vegetable snacks
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwrodnikowy przekąsek z owoców i warzyw
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (1), s. 61-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; DPPH ; ABTS+ ; owoce ; polifenole ; rodniki ; przekąski ; warzywa
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant ; DPPH ; ABTS+ ; fruits ; polyphenols ; radicals ; snacks ; vegetables
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Rafał Pfeiffer, Andrzej Sidor, Małgorzata Jezierska
Tytuł: Ocena zmian potencjału przeciwutleniającego wybranych warzyw poddanych obróbce technologicznej
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 205, s. 100-108, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - ISBN 978-83-7417-643-9.
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; rodniki ; FRAP ; warzywa ; obróbka technologiczna ; kapusta ; kapusta kiszona ; burak
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2002
Autorzy: Hanna Bandurska, Jolanta Floryszak-Wieczorek
Tytuł: Water deficit-induced membrane injury and oxidative stress in two barley genotypes
Źródło: Acta Soc. Bot. Pol. - 2002, vol. 71, no. 1, s. 17-21, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0001-6977
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 września 2018].
Polskie słowa kluczowe: deficyt wody ; jęczmień ; peroksydacja lipidów ; rodniki ; uszkodzenia błon
Angielskie słowa kluczowe: barley ; lipid peroxidation ; membrane injury ; superoxide anion ; water deficit
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.222
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP