logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: REAKCJA MAILLARDA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Skrypnik
Tytuł: Rola substancji neuroaktywnych w organiźmie człowieka i ich ewentualne wykorzystanie w żywności
W: VII Wykłady Otwarte z cyklu Spotkania Młodych z Nauką w Poznaniu : Poznań, 9 kwietnia 2016, Zeszyt streszczeń.
Szczegóły: s. 10-11
Polskie słowa kluczowe: reakcja Maillarda ; związki beta-karbolinowe ; choroby neurodegeneracyjne ; harman ; norharman
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Skrypnik
Tytuł: Furany w wybranych kawach naturalnych
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 61, bibliogr.
ISBN: 978-83-912026-8-5
Polskie słowa kluczowe: reakcja Maillarda ; furany ; choroby neurodegeneracyjne ; kawa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Dorota Weiss, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Ser topiony - wady technologiczne i przechowalnicze
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 3, art. 49, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_49.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: ser topiony ; topienie ; reakcja Maillarda ; konsystencja
Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; melting ; Maillard reaction ; consistency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP