logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RAFINACJA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2008
Autorzy: A. Siger, M. Nogala-Kałucka
Tytuł: Quantitative changes of minor bioactive constituents in rapeseed oil during refining and hydrogenation
W: Advances in analysis and technology of rapeseed oil : Monograph / Ed.in-Chief Edward Szłyk.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 151-160, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-231-2294-4
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; plastochromanol-8 ; olej rzepakowy ; rafinacja ; uwodornienie
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; rapeseed oil ; refining ; hydrogenation
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2008
Autorzy: A. Siger, M. Nogala-Kałucka
Tytuł: Quantitative changes of minor bioactive constituents in rapeseed oil during refining and hydrogenation
W: North European Olive Oil - Rapeseed Oil : 9th International Conference on Research and Technology, September 25-27, 2008, Toruń, Poland, Abstracts.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 53
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; olej rzepakowy ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; rapeseed oil ; refining
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2008
Autorzy: Aleksander Siger, Dominik Kmiecik, Małgorzata Nogala-Kałucka, Józef Korczak, Joanna Kobus
Tytuł: The influence of heating on the content of native tocopherols in rapeseed oil after various stages of processing
W: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives : 6th Euro Fed Lipid Congress, 07-10 September 2008, Athens, Greece, Book of abstracts, List of participants.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2008
Szczegóły: s. 565
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; ogrzewanie ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; heating ; refining
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Henryk Jeleń
Tytuł: Wpływ procesu rafinacji na zawartość związków fenolowych i aktywność antyrodnikową w oleju rzepakowym
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
Szczegóły: s. 66
ISBN: 978-83-7160-443-0
Polskie słowa kluczowe: rafinacja ; olej rzepakowy ; związki fenolowe ; aktywność przeciwrodnikowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Wpływ obróbki technologicznej na zawartość przeciwutleniaczy w olejach roślinnych
W: Przeciwutleniacze w żywności : Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne / Pr. zbior. pod red. Włodzimierza Grajka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007
Szczegóły: s. 470-473, il.
ISBN: 978-83-204-3277-0
Polskie słowa kluczowe: rafinacja ; procesy technologiczne ; oleje roślinne ; przeciwutleniacze ; zmiany zawartości
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Kania, Michał Michalak, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany potencjału antyoksydacyjnego w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno i po jednostkowych procesach rafinacji
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2005, t. 38, nr 1, s. 19-26, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; tokoferole ; wygaszanie wolnych rodników ; DPPH ; oleje tłoczone na zimno ; aktywność przeciwutleniająca ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; tocopherols ; free radical scavenging ; DPPH ; antyradical efficiency ; refining
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2002
Autorzy: Małgorzata Kania, Piotr Żbikowski, Marek Gogolewski
Tytuł: Transizomeryzacja podczas rafinacji oleju sojowego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2002, 1 (2), s. 47-53, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: olej sojowy ; rafinacja ; izomeryzacja ; kwasy tłuszczowe ; transizomery
Angielskie słowa kluczowe: soybean oil ; rafination ; transisomerization ; fatty acids ; transisomers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP