logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: QUORUM SENSING
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2016
Autorzy: Tomasz Cłapa, Marek Selwet, Dorota Narożna
Tytuł: Życie w społeczności - warunki powstawania biofilmu
Źródło: Kosmos. - 2016, t. 65, nr 3, s. 463-468, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-4249
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: autoinduktory ; biofilm ; quorum sensing ; społeczność bakteryjna ; środowisko naturalne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Kamila Myszka, Mariola Olkowicz, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Impact of bacterial quorum sensing system on changes organoleptic markers of storage cabbage
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 4, no. 5, s. 407-411, il., bibliogr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: quorum sensing ; acylowane laktony homoseryny ; psucie mikrobiologiczne ; Enterobacteriaceae
Angielskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; quorum sensing ; acylated homoserine lactones ; microbiological spoilage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Kamila Myszka, Wojciech Juzwa, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Ocena wpływu kwasu p-fumarowego na aktywność metaboliczną zależną od systemu quorum sensing drobnoustrojów saprofitycznych izolowanych z warzyw
W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, 2013
Szczegóły: s. 323
ISBN: 978-83-937001-0-3
Polskie słowa kluczowe: quorum sensing ; kwas p-fumarowy ; Pseudomonas
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP