logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PSZENICA SAMOPSZA
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2012
Autorzy: Zenon Kędzior, Anna Pruska-Kędzior, Magdalena Jankowska, Bolesław Salmanowicz, Maria Binder, Ewelina Kasprowicz
Tytuł: Comparison of viscoelastic properties of gluten obtained from einkorn, emmer, durum, spelt and common wheat
W: 6th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2012, April 10-13 2012, Zurich, Switzerland, Abstract Book / Ed. Peter Fischer and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: Zurich : Laboratory of Food Process Engineering (ETH), 2012
Szczegóły: s. 125, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica durum ; pszenica samopsza ; pszenica płaskurka ; pszenica orkisz ; gluten ; właściwości lepkosprężyste ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; skład frakcyjny białek
Angielskie słowa kluczowe: einkorn ; emmer ; durum wheat ; spelt ; common wheat ; gluten ; viscoelastic properties ; mechanical spectrum ; retardation test ; Cole-Cole method ; protein fractional composition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Jankowska, Zenon Kędzior, Anna Pruska-Kędzior, Ewelina Chojnacka, Maria Binder
Tytuł: Porównanie właściwości funkcjonalnych glutenu z pszenicy samopszy i pszenicy zwyczajnej
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2011, R. 18, nr 6 (79), s. 79-90, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica samopsza ; pszenica zwyczajna ; gluten ; reologia ; równania Cole-Cole ; lepkosprężystość ; prolaminy ; gluteniny
Angielskie słowa kluczowe: einkorn ; common wheat ; gluten ; rheology ; Cole-Cole equations ; viscoelasticity ; prolamins ; glutenins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.155
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP