logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PSZENŻYTO
Liczba odnalezionych rekordów: 26



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/26
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Makowska
Tytuł: Technologiczne i żywieniowe aspekty wykorzystania ziarna krajowych odmian pszenzyta
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2018. - 170 s. : il., bibliogr., streszcz., abstr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 502
ISBN: 978-83-7160-905-3
Liczba arkuszy: 12,7
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; pieczywo ; pieczywo cukiernicze ; wartość technologiczna mąki ; ekstruzja ; wykorzystanie białka netto ; aktywność przeciwutleniająca ; błonnik pokarmowy ; substancje antyodżywcze
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; bread ; pastry ; technological value of flour ; extrusion ; net protein utilization ; antioxidative activity ; dietary fiber ; anti-nutritive substances
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/26
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Kowalczewski, Sylwia Chudy, Grzegorz Galiński, Jan Michniewicz
Tytuł: Wartość żywieniowa ekstrudatów pszenżytnich na podstawie badań in vivo
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 102
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; ekstruzja ; parametry strawnościowe ; pszenżyto
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/26
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grzegorz Galiński, Sylwia Chudy, Jan Michniewicz
Tytuł: Wartość żywieniowa ekstrudatów pszenżytnich na podstawie badań in vivo
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 70-79, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; ekstruzja ; parametry strawnościowe ; pszenżyto
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/26
Rok: 2015
Autorzy: W. Obuchowski, A. Makowska, S. Mildner-Szkudlarz, A. Szwengiel, M. Majcher, M. Remiszewski
Tytuł: Effect of triticale grain characteristics, scouring, and extrusion conditions on physico-chemical properties, antioxidant activity, and volatile compounds of flat bread
Źródło: Acta Aliment. - 2015, vol. 44, no. 4, s. 511-519, il., bibliogr.
p-ISSN: 0139-3006 e-ISSN: 1588-2535
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; grain scouring ; extrusion-cooking ; phenolic compounds ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.333
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/26
Rok: 2015
Autorzy: Adam Perczak, Małgorzata Głosek-Sobieraj, Bartosz Ciorga, Bożena Cwalina-Ambroziak, Agnieszka Waśkiewicz
Tytuł: Uprawa pszenżyta z zastosowaniem różnych systemów nawożenia
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 54
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; nawożenie ; mikroelementy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/26
Rok: 2015
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Artur Szwengiel, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Anna Łuczak
Tytuł: Opracowanie technologii produkcji chleba chrupkiego z pszenżyta, jako nośnika substancji bioaktywnych
Źródło: Inż. Przetw. Spoż. - 2015, 2/4 (14), s. 24-30, il., bibliogr.
p-ISSN: 2084-9494 e-ISSN: 2300-2018
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja ; błonnik ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion ; fiber ; polyphenols ; antioxidative activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/26
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Makowska, Artur Szwengiel, Piotr Kubiak, Jolanta Tomaszewska-Gras
Tytuł: Characteristics and structure of starch isolated from triticale
Źródło: Starch. - 2014, vol. 66, iss. 9/10, s. 895-902, il., bibliogr.
p-ISSN: 0038-9056 e-ISSN: 1521-379X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; skrobia
Angielskie słowa kluczowe: falling number ; triticale ; starch ; variety ; viscosity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.677
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/26
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Artur Szwengiel, Katarzyna Szambelan, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ nawożenia na dostępność węglowodanów i wydajność procesu fermentacji alkoholowej surowców skrobiowych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 4, s. 323-331, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; kukurydza ; pszenżyto ; nawożenie
Angielskie słowa kluczowe: bioethanol ; corn ; triticale ; rye ; levels of fertilization
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
9/26
Rok: 2013
Autorzy: Artur Szwengiel, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Katarzyna Szambelan, Kamila Goderska, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: The effect of starch materials fertilization on the availability of carbohydratesand tje alcoholic fermentation process efficiency
Tytuł równoległy: Wpływ nawożenia surowców skrobiowych na dostępność węglowodanów i wydajność procesu fermentacji alkoholowej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 128-129
Polskie słowa kluczowe: żyto ; pszenżyto ; kukurydza ; bioetanol ; poziomy nawożenia
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; rye ; corn ; bioethanol ; levels of fertilization
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
10/26
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski, Marian Remiszewski
Tytuł: Możliwość wytwarzania przenżytniego pieczywa chrupkiego o podwyższonych właściwościach bioaktywnych
Tytuł równoległy: Possibility of producting triticale crisp bread with increased bioactive properties
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 94-97
Polskie słowa kluczowe: chleb chrupki ; pszenżyto ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: crisp bread ; triticale ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
11/26
Rok: 2012
Autorzy: Renata Gaj
Tytuł: The effect of different phosphorus and potassium fertilization on plant nutrition in critical stage and yield of winter triticale
Tytuł równoległy: Wpływ zróżnicowanego nawożenia fosforem i potasem na odżywienie pszenżyta ozimego w fazie krytycznej oraz plon ziarna
Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2012, vol. 13, no. 4, s. 704-716, il., bibliogr., abstr., streszcz.
https://jcea.agr.hr/en/issues/article/1116
p-ISSN: 1332-9049
Polskie słowa kluczowe: faza krytyczna ; pszenżyto ; stan odżywienia ; fosfor ; potas
Angielskie słowa kluczowe: critical stage ; nutritional status ; potassium rates ; phosphorus rates ; winter triticale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/26
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Danuta Sekretarczyk
Tytuł: Amylase-starch system characteristic of flour obtained from selected triticale varieties
Tytuł równoległy: Charakterystyka układu skrobiowo-amylolitycznego mąki z wybranych odmian pszenżyta
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 90-91
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; skrobia ; aktywność amylolityczna
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; starch ; diastatic activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
13/26
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Jan Michniewicz, Jolanta Ziółkowska, Jacek Anioła
Tytuł: Effect of extrusion-cooking parameters on some pro-health components of triticale extrudates
Tytuł równoległy: Wpływ warunków ekstruzji na wybrane składniki prozdrowotne ekstrudatów pszenżytnich
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 146-147
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja ; aktywność przeciwutleniająca ; pentozany ; błonnik pokarmowy
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion-cooking ; antioxidant activity ; pentosans ; dietary fiber
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
14/26
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Katarzyna Szambelan, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Reduction of water consumption in bioethanol production from triticale by recycling the stillage liquid phase
Tytuł równoległy: Redukcja zużycia wody podczas produkcji bioetanolu z pszenżyta poprzez recyrkulację płynnej części wywaru
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (4), s. 467-474, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; pszenżyto ; płynna część wywaru ; recyrkulacja ; drożdże
Angielskie słowa kluczowe: bioethanol ; triticale ; liquid part of stillage ; recirculation ; yeast
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/26
Rok: 2010
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Zofia Banaszak, Agnieszka Makowska, Miłosz Łuczak
Tytuł: Factors affecting usefulness of triticale grain for bioethanol production
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2010, vol. 90, iss. 14, s. 2506-2511, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; etanol ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; growth conditions ; quality pameters ; ethanol ; yield prediction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.360
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
16/26
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Tomkowiak, Zbigniew Broda, Krzysztof Moliński
Tytuł: Wybór modelu matematycznego dla zależności efektu heterozji mieszańców F1 od dystansu genetycznego form rodzicielskich żyta i pszenżyta
Źródło: Biul. IHAR. - 2008, nr 250, s. 161-176, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: heterozja ; dystans genetyczny ; modele matematyczne ; żyto ; pszenżyto
Angielskie słowa kluczowe: heterosis ; genetic distance ; mathematical models ; triticale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/26
Rok: 2007
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Dorota Madaj, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: The biological activity of wheat, rye and triticale varieties harvested in four consecutive years
Tytuł równoległy: Aktywność biologiczna ziarna odmian pszenicy, żyta i pszenżyta pochodzącego z czterech lat zbiorów
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2007, 6 (4), s. 55-65, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; żyto ; pszenżyto ; odmiany roślin ; ziarno ; aktywność biologiczna
Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; rye grain ; triticale grain ; precipitation ; extractable protein ; biological activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/26
Rok: 2006
Autorzy: Maciej Buśko, Tomasz Góral, Henryk Cichy, Anna Matysiak, Juliusz Perkowski
Tytuł: Akumulacja deoksyniwalenolu i ergosterolu w ziarnie pszenżyta porażonym przez Fusarium culmorum
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Agric. - 2006, 100 (247), s. 21-28, bibliogr.
p-ISSN: 1506-1973
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie Wydawnictwa Naukowego Akademii Rolniczej w Szczecinie
Polskie słowa kluczowe: deoksyniwalenol ; ergosterol ; Fusarium culmorum ; mikotoksyny ; pszenżyto
Angielskie słowa kluczowe: deoxynivalenol ; ergosterol ; Fusarium ; mycotoxins ; triticale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/26
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Marciniak, Wiktor Obuchowski, Katarzyna Budzyńska, Ewa Ziemska
Tytuł: Ocena przydatności wybranych odmian pszenżyta jako surowca o potencjalnych właściwościach funkcjonalnych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 10, s. 16-18, 28, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; zboża ; pszenżyto ; odmiany roślin ; ziarno ; mąka pszenżytnia ; ocena jakości ; wartość technologiczna ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/26
Rok: 2005
Autorzy: Zbigniew Broda, Agnieszka Tomkowiak, Danuta Mackiewicz, Anita Dobek, Henryk Woś, Roman Warzecha, Krystyna Warzecha
Tytuł: Analiza zróżnicowania genetycznego linii pszenżyta przydatnych do hodowli mieszańców przy użyciu markerów molekularnych
Źródło: Biul. IHAR. - 2005, nr 237/238, s. 83-92, bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; dystans genetyczny ; heterozja
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; genetic distance ; heterosis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/26
Rok: 2002
Autorzy: Maciej Buśko, Tomasz Góral, Marian Kostecki, Henryk Cichy, Hanna Jackowiak, Juliusz Perkowski
Tytuł: Wpływ inokulacji kłosów różnych odmian oraz linii pszenżyta ozimego Fusarium culmorum (W.G.SM.) Sacc. na zawartość ergosterolu i mitoksyn w ziarnie
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2002, vol. 42, no. 2, s. 836-839, il., bibliogr.
p-ISSN: 1427-4337
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenżyto ; odmiany roślin ; linie hodowlane ; kłosy ; inokulacja ; ziarno ; ergosterol ; mikotoksyny ; choroby roślin ; fuzarioza ; czynniki chorobotwórcze ; Fusarium culmorum
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; Fusarium ; inoculation ; yield reduction ; deoxynivalenol ; ergosterol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
22/26
Rok: 2001
Autorzy: Arkadiusz Michalak, Maciej Frątczak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Określenie strawności wybranych pasz stosowanych w żywieniu gołębi
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2001, 57, s. 217-223, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: ptaki ; gołębie ; żywienie zwierząt ; pasze ; strawność ; współczynnik strawności ; zboża ; pszenica ; żyto ; pszenżyto ; jęczmień ; kukurydza ; nasiona oleiste ; rzepak ; słonecznik ; groch ; peluszka
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
23/26
Rok: 2000
Autorzy: J. Chełkowski, P. Kaptur, M. Tomkowiak, M. Kostecki, P. Goliński, A. Ponitka, A. Ślusarkiewicz-Jarzina, J. Bocianowski
Tytuł: Moniliformin accumulation in kernels of triticale accession inoculated with Fusarium avenaceum, in Poland
Źródło: J. Phytopathol. - 2000, vol. 148, 7/8, s. 433-439, il., bibliogr.
p-ISSN: 0931-1785
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 sierpnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; choroby roślin ; fuzarioza zbóż ; czynniki chorobotwórcze ; Fusarium avenaceum ; ziarno ; mikotoksyny ; moniliformina ; plonowanie
Angielskie słowa kluczowe: fusarium head blight ; moniliformin ; triticale ; yield traits
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.442
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/26
Rok: 1998
Autorzy: Bogdan Śliwiński, Andrzej Rutkowski, Maria Wiąz
Tytuł: Zastosowanie nowych typów ksylanazy, beta-glukanazy oraz pektynazy w mieszankach zawierających pszenżyto w żywieniu kurcząt rzeźnych
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1998, 36, s. 225-232, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; brojlery kurze ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; komponenty ; pszenżyto ; dodatki paszowe ; enzymy paszowe ; ksylanaza ; beta-glukanaza ; pektynaza ; wyniki produkcyjne ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; zużycie paszy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/26
Rok: 1997
Autorzy: Wanda Weyman-Kaczmarkowa
Tytuł: Interdependencies in the development of bacteria with different food requirements and fungi in the root region of leguminous plants and cereals
Źródło: Pol. J. Soil Sci. - 1997, vol. 30, no. 1, s. 53-61, il., bibliogr.
p-ISSN: 0079-2985
Polskie słowa kluczowe: rośliny uprawne ; groch ; łubin ; pszenica ; pszenżyto ; gleby ; ryzosfera ; gleby pozaryzosferowe ; mikroorganizmy glebowe ; bakterie ; grzyby ; liczebność ; biomasa ; rozwój mikroorganizmów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
26/26
Rok: 1997
Autorzy: Bogdan Śliwiński, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Określenie możliwości stosowania zbóż krajowych w mieszankach dla niosek produkujących jaja konsumpcyjne
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1997, 32, s. 167-175, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury nioski ; produkcja jaj ; żywienie zwierząt ; mieszanki paszowe ; komponenty ; zboża ; żyto ; pszenżyto ; jęczmień ; wartość pokarmowa ; strawność ; spożycie paszy ; nieśność ; jaja spożywcze ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP