logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Weiss, Anna Kaczmarek, Jerzy Stangierski
Tytuł: Applicability of bacterial growth models in spreadable processed cheese
Tytuł równoległy: Zastosowanie modeli wzrostu bakterii w smarowalnym serze topionym
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (3), s. 199-205, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: ser topiony ; psucie się żywności ; model Baranyiego i Robertsa ; regresja nieliniowa
Angielskie słowa kluczowe: processed cheese ; food spoilage ; Baranyi and Roberts model ; non linear regression
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2010
Autorzy: Krystyna Trojanowska
Tytuł: Mikroorganizmy niepożądane w żywności i skutki ich oddziaływania
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 117-135
ISBN: 978-83-7160-585-7
Polskie słowa kluczowe: żywność ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; mikroorganizmy ; psucie się żywności ; zatrucia pokarmowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2006
Autorzy: Krystyna Trojanowska
Tytuł: Mikroorganizmy niepożądane w żywności i skutki ich oddziaływania
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 117-135, il.
ISBN: 83-7160-421-1
Polskie słowa kluczowe: żywność ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; mikroorganizmy ; psucie się żywności ; zatrucia pokarmowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2006
Autorzy: Kamila Myszka, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Rola zewnątrzkomórkowych białek w procesie adhezji Proteus vulgaris do powierzchni stali nierdzewnej
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2006, R. 13, nr 4 (49), s. 167-176, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka, Technologia, Jakość"
Polskie słowa kluczowe: żywność wysokobiałkowa ; psucie się żywności ; bakterie ; Proteus vulgaris ; biofilm ; białko zewnątrzkomórkowe ; adhezja bakterii ; stal nierdzewna
Angielskie słowa kluczowe: biofilm ; adhesion ; Proteus vulgaris ; stainless steel
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2005
Autorzy: Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Adhezja mikroorganizmów do powierzchni stykających się z żywnością
Źródło: Przem. Spoż. - 2005, t. 59, 4, s. 28-31
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; żywność ; bezpieczeństwo żywności ; higiena produkcji ; higiena żywności ; mikroorganizmy ; adhezja ; kontakt z żywnością ; zanieczyszczenia żywności ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; psucie się żywności ; zapobieganie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP