logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Ocena wartości przerobowej i termostabilności permeatu mleka koziego po mikrofiltracji
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 30
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; mikrofiltracja ; permeat ; przydatność technologiczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Mydlarz, Marek Wieruszewski
Tytuł: Increased significance of lower quality wood in domestic wood trade
Źródło: Intercathedra. - 2016, no. 32/4, s. 58-63, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 marca 2017].
Polskie słowa kluczowe: drewno średniowymiarowe ; jakość ; przydatność technologiczna ; ceny drewna
Angielskie słowa kluczowe: wood quality ; medium-size wood ; technological usef ulness ; wood prices
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2013
Autorzy: Bożena Danyluk, Edward Pospiech, Agnieszka Iwanowska
Tytuł: Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Źródło: Gospod. Mięsna. - 2013, nr 4, s. 36, 38-39, il.
p-ISSN: 0367-4916
Polskie słowa kluczowe: mięso ; wady mięsa ; trwałość mikrobiologiczna ; przydatność technologiczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2013
Tytuł: Technologiczne i ekonomiczne aspekty ekstensyfikacji produkcji wieprzowiny / Red. nauk. Benedykt Pepliński
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo IUSatTax, 2013. - 168 s. : il., bibliogr. ; 23 cm
ISBN: 978-83-62682-20-1
Liczba arkuszy: 8,5
Polskie słowa kluczowe: żywiec wieprzowy ; produkcja intensywna ; produkcja ekstensywna ; koszty ; opłacalność produkcji ; przydatność technologiczna ; łańcuch dostaw
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2013
Autorzy: Rafał Baum, Karol Borzuta, Piotr Janiszewski, Dariusz Lisiak, Dariusz Majchrzycki, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk, Jacek Wawrzynowicz
Tytuł: Technologiczne i ekonomiczne aspekty ekstensyfikacji produkcji wieprzowiny / Red. nauk. Benedykt Pepliński
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo IUSatTax, 2013. - 168 s. : il., bibliogr. ; 23 cm
ISBN: 978-83-62682-20-1
Liczba arkuszy: 8,5
Polskie słowa kluczowe: żywiec wieprzowy ; produkcja intensywna ; produkcja ekstensywna ; koszty ; opłacalność produkcji ; przydatność technologiczna ; łańcuch dostaw
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka koziego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 6, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_6.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; wartość odżywcza ; przetwórstwo mleka ; przydatność technologiczna ; sery kozie ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka owczego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 7, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_7.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; wartość odżywcza ; przydatność technologiczna ; przetwórstwo mleka ; sery owcze ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2003
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak
Tytuł: Dependencies between combinations of LGB and CSN3 genetic variants and selected results of milk processability analysis
Tytuł równoległy: Zależność między kombinacjami wariantów genetycznych LGB i CSN3 a wynikami wybranych prób przydatności technologicznej mleka
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 2003/2004, 55 (366), s. 29-41, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1770
Polskie słowa kluczowe: mleko ; białka mleka ; genotyp ; genotyp LGB ; genotyp CSN3 ; przydatność technologiczna
Angielskie słowa kluczowe: milk ; milk protein ; LGB gene ; CSN3 gene ; genetic variants ; technological usefulness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2001
Autorzy: Karolina Strybe, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Wpływ warunków obróbki hydrotermicznej ziarna pszenicy na układ białkowo-węglowodanowy wytworzonej z tej pszenicy mąki
Źródło: Inż. Rol. - 2001, R. 5, 10 (30), s. 345-355, il., bibliogr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; ziarno ; obróbka hydrotermiczna ; mąka pszenna ; ciasto makaronowe ; przydatność technologiczna ; węglowodany ; układy białkowe ; barwa ; aktywność enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; wheat flour ; noodle dough ; technological usability ; carbohydrates ; protein complex ; colour ; enzymatic activity ; hydro-thermal processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP