logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZEWODNOŚĆ ELEKTRYCZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Małgorzata Lasik-Kurdyś
Tytuł: Analysis of metabolic activity of lactic acid bacteria and yeast in model kefirs made from goat's milk and mixtures of goat's milk with mare's milk based on changes in electrical conductivity and impedance
Źródło: Mljekarstvo. - 2017, vol. 67, 4, s. 277-282, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mleko kozie ; mleko klaczy
Angielskie słowa kluczowe: conductivity ; electrical impedance ; goat milk ; mare's milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2014
Autorzy: Jarosław Pytlewski, Ireneusz Antkowiak, Radosław Kasperski, Ryszard Skrzypek
Tytuł: Dobowa wydajność mleka i podatnosć na mastitis krów w ćwiartkowym systemie udojowym
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t. 8, z. 1, art. 1, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_1.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; dój ćwiartkowy ; wydajność mleka ; mleko krowie ; przewodność elektryczna ; zapalenie gruczołu mlekowego
Angielskie słowa kluczowe: quarter milking of cows ; milk yield ; electric conductivity of milk ; mastitis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marian Pietrzak
Tytuł: Application of PH and electrical conductivity measurements made in the first 24 hours after slaughter for goat meat culinary and technological usefulness prediction
W: Systemy produkcji zwierzęcej w XXI wieku : LXXIX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach, Siedlce 15-17 września 2014.
Adres wydawniczy: Siedlce : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: mięso kozie ; pH ; przewodność elektryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2010
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2010, vol. 11, no. 1, s. 105-112, bibliogr.
https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A826
p-ISSN: 1332-9049
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality ; pork meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Grażyna Runowska, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Estimation of selected porcine meat quality indicators on the basis of electrical conductivity measured 24 hours post-slaughter
Tytuł równoległy: Wybrane parametry jakości mięsa wieprzowego szacowane na podstawie pomiarów jego przewodności elektrycznej mierzonej 24 h po uboju
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 1, s. 51-57, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Animal Science Papers and Reports" [dostęp: 10 sierpnia 2009]
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; jakość ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat ; quality ; pigs ; porcine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Piotrowska-Cyplik, Paweł Cyplik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Estimating maturity of composts from sugar-industry anaerobic sewage sludge on basis of electric conductivity measurement
Tytuł równoległy: Ocena dojrzałości kompostu z cukrowniczego beztlenowego osadu ściekowego na podstawie pomiaru przewodności elektrycznej
Źródło: Acta Sci. Pol., Form. Circum. - 2008, 7 (2), s. 51-59, il., bibliogr.
Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum. Formatio Circumiectus" [dostęp: 28 lutego 2011]
p-ISSN: 1644-0765
Polskie słowa kluczowe: osady ściekowe beztlenowe ; przewodność elektryczna ; elektrolity ; jony
Angielskie słowa kluczowe: anaerobic sewage sludge ; electrical conductivity ; electrolytes ; ions
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2007
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Acidity and electrical conductivity of selected muscles in lamb carcass
Tytuł równoległy: Kwasowość i przewodność elektryczna wybranych mięśni tuszy jagnięcej
Źródło: Ann. UMCS, sect. EE Zootech. - 2007, vol. 25, s. 1-6, bibliogr.
p-ISSN: 0239-4243
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Sectio EE Zootechnica" [dostęp: 24.07.2009]
Polskie słowa kluczowe: jagnięta ; tusze jagnięce ; mięśnie ; pH ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; carcass ; acidity ; electrical conductivity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2004
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Adam Gut
Tytuł: Jakość mięsa koziołków mieszańców z udziałem 50% i 75% genów rasy burskiej
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 173-178, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: kozy ; koza biała uszlachetniona ; koza burska ; krzyżowanie zwierząt ; koziołki ; mieszańce ; genotyp ; mięso kozie ; jakość ; skład chemiczny ; ocena sensoryczna ; przewodność elektryczna ; wyciek termiczny ; wodochłonność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2004
Autorzy: Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Płeć jagniąt a współzależności występujące pomiędzy wybranymi cechami jakościowymi ich mięsa
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 107-112, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: owce ; krzyżowanie towarowe ; jagnięta ; płeć ; użytkowanie mięsne ; masa ciała ; wydajność rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość ; właściwości fizykochemiczne ; przewodność elektryczna ; wodochłonność ; wyciek termiczny ; zawartość wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP