logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZETWORY ZBOŻOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2009
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Przetwory zbożowe - aspekty wzbogacania wartości odżywczej
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2009, R. 53, nr 10, s. 2-7, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; przetwory zbożowe ; wzbogacanie żywności ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/11
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Flaczyk, Danuta Górecka, Joanna Kobus, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Porównanie częstotliwości spożycia przetworów zbożowych wsród osób młodych i starszych
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 1/2, s. 766-771, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: ludzie młodzi ; ludzie starsi ; pieczywo ; przetwory zbożowe ; częstotliwość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: young people ; elder people ; bread ; cereal products ; frequency of consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
3/11
Rok: 2006
Autorzy: Juliusz Perkowski, Maciej Buśko
Tytuł: Ergosterol jako wskaźnik mikroflory grzybowej ze szczególnym uwzględnieniem jego zawartości w zbożach oraz produktach zbożowych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 8, s. 10-13
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; zboża ; czystość mikrobiologiczna ; mikroflora ; zanieczyszczenia żywności ; grzyby ; chityna ; adenozynotrójfosforan ; ergosterol
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 8, Technologia produkcji płatków kukurydzianych (metodą tradycyjną)
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 8, s. 14-16, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki kukurydziane ; technologia produkcji ; autoklawy ; rozdrobnienie ; suszenie ; schładzanie ; leżakowanie ; płatkowanie ; prażenie ; pakowanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2006
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Kukurydza. Część 9, Metoda ekstruzji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 9, s. 51-52, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; produkty śniadaniowe ; technologia produkcji ; ekstruzja ; asortyment ; zboża ; kukurydza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Marciniak, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Prozdrowotne właściwości ziarna zbóż
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 5, s. 11-13, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; zboża ; ziarno ; wartość prozdrowotna ; przeciwutleniacze ; polifenole ; kwasy fenolowe ; tokoferole ; tokotrienol ; kwas fitynowy ; fitoestrogeny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz
Tytuł: Wpływ surowca na zawartość substancji rozpuszczalnych oraz kierunek i wielkość przemian sacharydów w procesie ekstruzji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 4, s. 16-19, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; piekarstwo ; makarony ; ekstruzja ; surowce roślinne ; węglowodany
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 26-29, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki owsiane ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; ocena organoleptyczna ; barwa ; smakowitość ; zapach ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2005
Autorzy: Michał Sznajder, Elżbieta Goryńska
Tytuł: Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Źródło: Prz. Piek. Cukier. - 2005, R. 53, 1, s. 2-5, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2313
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; pieczywo ; rynek żywnościowy ; spożycie żywności ; struktura spożycia ; budżet domowy ; Polska ; Unia Europejska ; kraje członkowskie ; dane statystyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 2004
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Metody immunochemiczne w analizie zbóż i ich przetworów. cz. 1, Kontrola bezpieczeństwa żywności bezglutenowej
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2004, R. 48, nr 8, s. 10-12, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; żywność bezglutenowa ; kontrola jakości ; bezpieczeństwo żywności ; metody analizy ; metody immunochemiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 1996
Autorzy: Henryk Gąsiorowski
Tytuł: Owies - roślina XXI wieku
W: Żywienie człowieka - Hotelarstwo - Piekarstwo : Międzynarodowa Konferencja Naukowa ICF-HI'96, Bydgoszcz 20-21.03.1996.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwo OPO Sp. z o.o., 1996
Szczegóły: s. 14-18
ISBN: 83-86827-18-1
Polskie słowa kluczowe: zboża ; owies ; ziarno ; przetwory zbożowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP