logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZETWORY WARZYWNE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Polski handel zagraniczny warzywami i ich przetworami w latach 2001-2015
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2017, t. 17 (32), z. 3, s. 154-165, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2081-6960 e-ISSN: 2544-0659
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; przetwory warzywne ; eksport ; import
Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; vegetable preserves ; export ; import ; Poland ; European Union
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder, Julian Wawrzyniak
Tytuł: Zmiany w spożyciu owoców i warzyw oraz ich przetworów w Polsce w latach 1999-2013 a zjawisko zrównoważonej konsumpcji
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 3 (37), s. 427-435, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; spożycie ; konsumpcja zrównoważona
Angielskie słowa kluczowe: fruit ; vegetables ; fruit and vegetable preserves ; consumption ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Konsumpcja warzyw w Polsce w różnych typach gospodarstw domowych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2015, t. 17, z. 3, s. 144-150, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; warzywa ; przetwory warzywne ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; vegetables ; vegetable preserves ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Jesienne skarby w słoikach
Źródło: Agrotechnika. - 2014, nr 10, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; przetwory domowe ; przetwory słodkie ; przetwory pikantne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Zdrojewska, Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Domowe przetwarzanie owoców i warzyw
Źródło: Agrotechnika. - 2006, nr 8, s. 47-48, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; konserwowanie ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; przetwory domowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2005
Autorzy: Karolina Pawlak
Tytuł: Wybrane aspekty konkurencyjności polskiego sektora owocowo-warzywnego na tle krajów Unii Europejskiej
Źródło: Wieś Rol. - 2005, nr 3 (128), s. 162-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: ogrodnictwo ; produkcja owoców ; produkcja warzyw ; przetwórstwo owocowo-warzywne ; potencjał produkcyjny ; konkurencyjność ; rynek owoców ; rynek warzyw ; import ; eksport ; owoce ; warzywa ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; ceny ; Polska ; Unia Europejska
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP