logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZETWORY OWOCOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Katarzyna Siwińska
Tytuł: Porównanie wybranych właściwości soków i dżemów z owoców bzu czarnego
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 51
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; przetwory owocowe ; antocyjany ; polifenole ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Konsumpcja owoców w Polsce w różnych typach gospodarstw domowych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 4, s. 117-123, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; przetwory owocowe ; konsumpcja ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: fruit ; fruit preserves ; consumption ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Polski handel zagraniczny owocami i ich przetworami w latach 2001-2015
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2016, t. 16 (31), z. 3, s. 130-141, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-6960
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; przetwory owocowe ; eksport ; import
Angielskie słowa kluczowe: fruits ; fruit preserves ; export ; import
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/9
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder, Julian Wawrzyniak
Tytuł: Zmiany w spożyciu owoców i warzyw oraz ich przetworów w Polsce w latach 1999-2013 a zjawisko zrównoważonej konsumpcji
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 3 (37), s. 427-435, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; spożycie ; konsumpcja zrównoważona
Angielskie słowa kluczowe: fruit ; vegetables ; fruit and vegetable preserves ; consumption ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Jesienne skarby w słoikach
Źródło: Agrotechnika. - 2014, nr 10, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; przetwory domowe ; przetwory słodkie ; przetwory pikantne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z letnimi owocami
Źródło: Agrotechnika. - 2014, nr 8, s. 114-115, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; owoce ; knedle ; omlety ; przetwory owocowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Zmiany w konsumpcji owoców i ich przetworów w Polsce w latach 1998-2012
Źródło: Rocz. Nauk. Ekon. Rol. Rozw. Obsz. Wiej. - 2014, t. 101, z. 3, s. 98-106, il., bibliogr.
p-ISSN: 0080-3715 e-ISSN: 2353-4362
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: konsumpcja ; owoce ; przetwory owocowe ; gospodarstwa domowe
Angielskie słowa kluczowe: consumption ; fruits ; processed fruits ; households
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Zdrojewska, Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Domowe przetwarzanie owoców i warzyw
Źródło: Agrotechnika. - 2006, nr 8, s. 47-48, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; konserwowanie ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; przetwory domowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2005
Autorzy: Karolina Pawlak
Tytuł: Wybrane aspekty konkurencyjności polskiego sektora owocowo-warzywnego na tle krajów Unii Europejskiej
Źródło: Wieś Rol. - 2005, nr 3 (128), s. 162-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: ogrodnictwo ; produkcja owoców ; produkcja warzyw ; przetwórstwo owocowo-warzywne ; potencjał produkcyjny ; konkurencyjność ; rynek owoców ; rynek warzyw ; import ; eksport ; owoce ; warzywa ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; ceny ; Polska ; Unia Europejska
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP