logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZETWORY MIĘSNE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2007
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk
Tytuł: Jakość kutrowanych kiełbas parzonych produkowanych z udziałem tłuszczów roślinnych
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 1, s. 118-122, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przetwory mięsne ; kiełbasy kutrowane parzone ; jakość ; tłuszcz roślinny ; olej rzepakowy ; olej słonecznikowy ; margaryna
Angielskie słowa kluczowe: food ; comminuted sausage ; quality ; plant oils
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/8
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej potraw z mielonego mięsa wieprzowego na efektywność przeciwutleniającą ekstraktu rozmarynu
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 213-217, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe mielone ; obróbka termiczna ; gotowanie ; pieczenie ; przetwory mięsne ; przeciwutleniacze ; ekstrakt z liści rozmarynu ; efektywność działania
Angielskie słowa kluczowe: rosemary leaf extract ; thermal treatment ; meat products ; lipid oxidation ; thiamine retention ; collagen
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2006
Autorzy: Ryszard Kowalski, Jan Pyrcz
Tytuł: Kultury startowe : Rola wybranych mikroorganizmów w technologii przetwarzania mięsa
Źródło: Mięso. - 2006, 1, s. 20-21
p-ISSN: 1640-2715
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo mięsa ; technologia mięsa ; mikroorganizmy ; bakterie kwasu mlekowego ; mikrokokki ; drożdże ; grzyby pleśniowe ; zastosowanie ; kultury starterowe ; przetwory mięsne ; mięso ; kiełbasy surowe ; utrwalanie żywności ; kultury ochronne
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Danyluk, Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski
Tytuł: Wybrane zagadnienia z technologii mięsa : Konserwy mięsne
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006. - 58 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-438-6
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; przetwórstwo mięsa ; przetwory mięsne ; konserwy mięsne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Substancje aromatyzujące w przemyśle mięsnym
Źródło: Mag. Przem. Mięs. - 2005, nr 8/9, s. 28-29, il.
p-ISSN: 1643-7306
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Magazyn Przemysłu Mięsnego"
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; przetwory mięsne ; smakowitość ; dodatki do żywności ; przyprawy roślinne ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; aromaty spożywcze ; olejki eteryczne ; ekstrakcja nadkrytyczna ; czystość mikrobiologiczna ; substancje sypkie ; aromaty naturalne ; wyciągi roślinne ; przyprawy ; przepisy prawne ; ustawy ; Ustawa o ogólnym bezpieczeństwie produktów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/8
Rok: 1997
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Problemy przetwórstwa mięsa drobiowego
Źródło: Pol. Drobiar. - 1997, R. 6, nr 4, s. 21-24, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: drobiarstwo ; mięso drobiowe ; przetwórstwo mięsa ; przetwory mięsne ; surowce zwierzęce ; tuszki drobiowe ; wartość technologiczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 1996
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Nowe i atrakcyjne przetwory z mięsa drobiowego : (Wyniki konkursów Krajowej Rady Drobiarstwa przy SiT Spoż.)
Źródło: Pol. Drobiar. - 1996, R. 5, nr 4, s. 4-7, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; przetwory mięsne ; nowości rynkowe ; konkursy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 1993
Autorzy: Jacek Kijowski
Tytuł: Elementy nowoczesnego przetwórstwa drobiu szansą różnorodnej i wysokowartościowej żywności : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 25.03.1993 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1993. - 56 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 8
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; mięso drobiowe ; przetwórstwo mięsa ; przetwory mięsne ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP