logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZETWARZANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Tytuł: Smaki boczniaka / Pod red. Iwony Golak-Siwulskiej i Marka Siwulskiego
Adres wydawniczy: Poznań : Bogucki Wydawnictwo Naukowe, 2017. - 209 s. : il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7986-124-8
Polskie słowa kluczowe: Pleurotus ; wartość odżywcza ; substancje prozdrowotne ; właściwości lecznicze ; przetwarzanie ; uprawa amatorska
Angielskie słowa kluczowe: oyster mushroom ; nutritive value ; health-promoting substances ; medicinal properties ; processing ; amateur cultivation
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Mariusz Adamski, Kajetan Wtorek, Wioleta Adamczak, Natalia Mioduszewska, Ewa Osuch, Andrzej Osuch, Zbigniew Dworecki, Gniewko Niedbała, Waldemar Szaferski, Piotr Mitkowski
Tytuł: Analiza mozliwości zastosowania rozdrabniacza wielotarczowego do przetwarzania ubocznych produktów z produkcji rolniczej
W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 241-258, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-827-8
Liczba arkuszy: 1,287
Polskie słowa kluczowe: rozdrabnianie ; przetwarzanie ; produkty rolnicze ; system wielotarczowy
Angielskie słowa kluczowe: crushing ; processing ; agricultural products ; multi-disc system
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Porównanie nasączania próżniowego, zanurzania oraz blanszowania jako metod obróbki mało przetworzonych plastrów jabłek
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", 5 lutego 2016 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolski, 2016
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: przetwarzanie ; nasączanie próżniowe ; blanszowanie ; brązowienie enzymatyczne ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: minimal processing ; vacuum impregnation ; blanching ; enzymatic browning ; apples
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2016
Autorzy: K. Dziedzic, A. Szwengiel, D. Górecka, M. Rudzińska, J. Korczak, J. Walkowiak
Tytuł: The effect of processing on the phytosterol content in buckwheat groats and by-products
Źródło: J. Cereal Sci. - 2016, vol. 69, s. 25-31, il., bibliogr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 maja 2016].
Polskie słowa kluczowe: przetwarzanie ; kasza gryczana ; gryczane produkty uboczne ; fitosterole
Angielskie słowa kluczowe: processing ; buckwheat groats ; buckwheat by-products ; phytosterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.223
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2016
Autorzy: Michał Gruszczyński, Przemysław Idziaszek, Wojciech Mueller, Jerzy Weres, Janina Rudowicz-Nawrocka, Karolina Górna
Tytuł: Association of vector data used for technical documentation with information embedded in graph databases
Tytuł równoległy: Kojarzenie danych wektorowych, tworzących dokumentacje techniczną z informacjami osadzonymi w bazach grafowych
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2016, vol. 61, 1, s. 21-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: dane wektorowe ; dokumentacja techniczna ; baza grafowa ; przetwarzanie ; AutoCAD
Angielskie słowa kluczowe: vector data ; technical documentation ; graph database ; processing ; AutoCAD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2015
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Joanna Suliburska, Ewelina Król, Alicja Kawka, Katarzyna Marcinek
Tytuł: Wpływ rodzaju ziarna zboża i stopnia jego przetworzenia na potencjalną biodostępność składników mineralnych w warunkach in vitro
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2015, t. 48, nr 1, s. 74-80, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; biodostępność ; ziarno zbóż ; przetwarzanie
Angielskie słowa kluczowe: minerals ; bioavailability ; cereal grains ; processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP