logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZETWÓRSTWO OWOCÓW
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Bioactive compounds of blueberries : post-harvest factors influencing the nutritional value of products
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2015, vol. 16, iss. 8, s. 18642-18663, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; suszenie ; dojrzałość owoców ; polifenole ; przetwórstwo owoców ; jakość ; przechowywanie ; Vaccinium
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; drying ; maturity ; polyphenols processing ; quality ; storage ; Vaccinium
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.257
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Brakuje plantacji bzu
Źródło: Warz. Owoce Miękkie. - 2015, 6, s. 58-61, il.
p-ISSN: 2449-7134
Liczba znaków: 10400
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; warunki uprawy ; wykorzystanie ; przetwórstwo owoców
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; growing conditions ; processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Przydatność do suszenia owoców śliw uprawianych w Polsce w aspekcie przemian związków bioaktywnych i tworzących się produktów reakcji Maillarda
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 29-38, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Liczba znaków: 29000
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo owoców ; polifenole ; karmelizacja ; produkty reakcji Maillarda ; śliwki
Angielskie słowa kluczowe: processing of plums ; polyphenols ; caramelisation ; Maillard reaction products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Zbierane po przymrozkach
Źródło: Agrotechnika. - 2007, nr 10, s. 42-44, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: rośliny dziko rosnące ; dereń ; berberys ; bez czarny ; jarząb pospolity ; pigwa ; owoce ; wartość odżywcza ; właściwości lecznicze ; zbiór ; przetwórstwo owoców ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2004
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Brzoskwinie z Georgii
Źródło: Hasło Ogrod. - 2004, nr 12, s. 64-66, il.
p-ISSN: 0137-6705
Liczba znaków: 11800
Polskie słowa kluczowe: drzewa owocowe ; brzoskwinia ; systemy uprawy ; odmiany roślin ; plonowanie ; choroby roślin ; integrowana produkcja owoców ; formowanie koron ; przetwórstwo owoców
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.100
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP